Sari la conținut
Prima pagină » Pr Constantin Necula împlinește astăzi 51 de ani

Pr Constantin Necula împlinește astăzi 51 de ani

Părintele Constantin Necula împlinește astăzi, 19 iulie, vârsta de 51 de ani. Născut în Grădina Maicii Domnului, cum i-ar plăcea să spună, a copilărit în Braşov, în cartierul muncitoresc Steagul Roşu, „într-o familie compusă din tată, mamă şi soră”.

A simțit din plin dragostea de familie și protecția părinţilor săi, poate de aceea a și fost unul dintre semnatarii și apărătorii familiei naturale în inițiativa civică din 2018. Mama și tatăl părintelui Necula lucrau în schimburi inverse, pentru ca măcar unul dintre ei să fie permanent alături de băiat și de sora sa, o familie tradițională în spirit creștin.

A făcut parte din generația care bătea mingea pe maidanele dintre blocuri dar a iubit școala și a scris chiar versuri.

Șef de promoție a Facultății de Teologie din Sibiu în 1994, părintele nu a rămas în spatele cărților ci a venit în mijlocul tinerilor, implicându-se în multe tabere, acțiuni sociale iar conferințele organizate de asociațiile de studenți au fost cu sălile pline până pe scenă.

„Sălile sunt pline de „vieți” nu de oameni și atât. Știu că le e greu să-și exprime întrebările pentru că noi, la școală, acasă sau la servici, nu-i învățăm pe oameni să întrebe ci doar să execute. E un bagaj de interogare care atârnă greu pe sufletul fiecăruia din noi. Cred că multe din întrebări sunt ale mele, unele nerostite din jena preoției altele formulate de ani de zile în inima mea care ies la lumină prin preocupările lor. E un soi de lectură încrucișată a lumii în care trăim. Personal iau în serios, chiar când pișc ironic, întrebările deși uneori sunt repetitive sperând la o reacție identică… Simt că 2 ori 3 ore suntem înaintea lui Hristos și învățăm împreună. Eu am învățat enorm din întrebările oamenilor. ”

Îi dorim bucurii sufletești, sănătate și spor în munca sa misionară! La mulți ani părinte Necula!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii