Sari la conținut
Prima pagină » Pr Calistrat despre cazul pr Visarion: Ne lepădăm prea repede de preotul ce cade

Pr Calistrat despre cazul pr Visarion: Ne lepădăm prea repede de preotul ce cade

Părintele Calistrat Chifan a răspuns legat de cazul pr Visarion că s-a ajuns în această situație prin vina este amânduror părți implicate, pe de o parte a părintelui, pe altă parte a enoriașei care nu s-a opus ferm. Părintele spune că răspunsul ar fi trebuit să fie unul imediat,

„Părinte sunteți un nesimțit. Dacă ați încercat cu altcineva, opriți-vă, cu mine nu încercați așa ceva că vă dau cu geanta în cap. Și eu cred că părintele nu continua. Aici greșeala principală o are părintele pentru că nu a fost prudent…

În momentul în care ai văzut ceva care nu îți place te-ai retras de acolo în liniște și tăcere și te-ai dus în drumul tău. Și spui și la altul: nu te duce acolo că am fost acolo și nu este bine! Tu dacă ești femeie vrednică și cinstită, ești serioasă.”

„Du-te frate și liniște-te, ia o icoană în brațe și plângi!”

Părintele Calistrat a mai spus că ne lepădăm prea repede de preotul ce cade fără a mai lua în calcul activitatea lui de dinainte: „Prea ușor ne spălăm pe mâini, când cineva este bun îl ridicăm în a douăsprezecea slavă și când cineva cade ne ștergem pe picioare. Nu se face așa, și Petru s-a lepădat și Hristos nu s-a lepădat de El…

Dacă ești tată și părinte și într-adevăr te doare sufletul de supușii tăi și te gândești că are o soție, că are niște copii, copiii aceia vor fi traumatizați, femeia aceea va fi traumatizată, omul acela va avea nevoie de o bucată de pâine, mâine poimâine, să îi hrănească. Trebuie să te gândești : îl pun portar la o instituție a bisericii, uite pocăiește-te și fă treabă… Așa văd eu lucrurile.”

Părerea părintelui Calistrat este că preotul duhovnic trebuie să fie deosebit de atent: „Preotul care spovedește femei trebuie să fie prudent și atent. În inima preotului nu trebui să stea decât Maica Domnului, în inima lor nu trebuie să stea decât Iisus Hristos, să fie permanent spovediți, împărtășiți… Am văzut că a ieșit moda asta cu îmbrățișatul, înnebunesc când îl văd, cu liniștirea. Du-te frate și liniște-te, ia o icoană în brațe și plângi, ia o icoană în brațe și te rogi , ia o icoana în brațe și zi un acatist. Duhovnicul nu e paiață. Părerea mea.”

Părintele Calistrat Chifan s-a născut la data de 3 decembrie 1965, în județul Suceava și este duhovnic la Mănăstirea Vlădiceni din Iași.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

4 comentarii la „Pr Calistrat despre cazul pr Visarion: Ne lepădăm prea repede de preotul ce cade”

 1. „…cu mine nu încercați așa ceva că vă dau cu geanta în cap. Și eu cred că părintele nu continua. Aici greșeala principală o are părintele pentru că nu a fost prudent”…

  Doamne, Pr. Calistrat, te auzi ce spui? adica problema a fost lipsa prudentei. Trebuia deci sa procedeze, dar cu atentie, sa testeze mai intai sa vada daca merge, iar daca nu, s-o lase pe asta si sa ia alta unde se poate.

  Pr. Calistrat, unde e har si preotie, ori e, ori nu e. Daca nu, atunci care mai e diferenta intre preot si mirean? Nu amesteca situatiile, caci nu s-a spalat nimeni pe maini de omul Visarion Alexa, ci doar de aleasa functie pe care o avea. Ca a inselat sotie, copii, colegi, enoriase e grav si nu e crima inca, dar ca s-a folosit de sfintul vestmint ca sa insele si sa abuzeze, asta nu se iarta, iar daca dvs o faceti… of, Doamne. Cristos a murit pentru oameni, nu pentru preoti. Asa ca. Pr.Calistrat, alungati-l pe Visarion Alexa cu aspra mustrare si rusine din sfinta indeletnicire ce-a avut-o si lasati-l sa ramina doar om, ca sa aiba si el o sansa de a fi salvat.

  1. Ai fost tu acolo sa vezi? Chiar crezi ca un preot imbracat in vesminte ar face asa ceva? Sau alte prostii? Nu cred. Inafara bisericii , e posibil orice.
   Oare am vazut un politist in uniforma in bar de noapte? In bar beat mort? Un militar in uniforma la cazino ? Etc nimeni nu face asta in uniforma.
   Trebuie sa gandim umpic , dar nu ca oile , nu ca media sau ca stirile pro TV.
   Tocmai pt ca Preotul este silentios si nu face valuri, galagie, e clar ca e minciuna prelucrata de securistii invidiosi, poate chiar din tabara sa.
   Ceva ceva adevar o fi , nu zic. Dar nu asa minciuna.

Comentariile sunt închise.

Averea Bisericii