STATISTICĂ: Peste 640 de milioane de creștini în Africa

STATISTICĂ: Peste 640 de milioane de creștini în Africa

|
14/12/2019
|
0 comentarii
|

Africa a devansat America Latină şi a devenit în ultimii ani continentul cu cei mai mulţi creştini din lume.

Astfel în Africa trăiesc peste 640 de milioane de creştini, față de America Latină unde numărul creştinilor este estimat la aproximativ 600 de milioane de oameni. Dar deşi mai puţini decât în Africa, ei reprezintă 92% din populaţia de pe acest continent, creștinii din Africa fiind în procent aproximativ de 46%.

Conform CBS News, ţara din Africa cu cei mai mulţi creştini este Zambia, respectiv 95,5%. Urmează Republica Seychelles, o țară cu populație mai mică dar cu 94,7% din populaţie de religie creştină iar pe locul trei este Rwanda.

Europa este al treilea continent ca populație creștină, numărul acestora fiind în anul 2018 estimat la 571 de milioane, adică 77% din totalul populației.

Doar 9% din populația Asiei este creștină dar aceasta este în număr de 388 de milioane de credincioși. Astfel Asia este al patrulea continent după numărul de creștini.

Numărul de creștini a crescut pe aceste continente, creșterea în Asia fiind cel mai puțin semnificativă.

Numărul de creștini din America de Nord este de  277 de milioane de creştini, un procent de 76% din populaţie.

Pe ultimul loc se află Oceania, cu 29 de milioane de creştini, adică 71% din populaţia de acolo.

La nivel mondial, în urmă cu un an, catolicii reprezentau 49% din totalul creştinilor, protestanţii – 22%, ortodocşii  – 12% din total iar 17% aparțineau altor culte creștine.

Conform Pew Research Center în întreaga lume trăiesc 2,3 miliarde de creștini reprezentând 31% din populația totală.

1,8 miliarde de oameni sunt musulmani iar 1,1 miliarde sunt hinduşi.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: