Sari la conținut
Prima pagină » Pelerinajul de Sfântul Dimitrie a fost interzis

Pelerinajul de Sfântul Dimitrie a fost interzis

Astăzi prim-ministrul Ludovic Orban a comunicat faptul că pelerinajul de Sfântul Dimitrie va fi interzis: „Riscul este foarte mare, pentru că foarte mulţi din credincioşii care participă la aceste sărbători religioase, la aceste pelerinaje sunt oameni în vârstă care sunt expuşi unor riscuri foarte mari. Ştiţi cum funcţionează: în parohii se organizează deplasări cu autocarul, cu microbuzul în nişte condiţii pe care nu putem să le controlăm.”

Premierul a spus că la un asemenea eveniment condiţiile de distanţare fizică şi de protejare a sănătăţii persoanelor ar fi greu de respectat.

În acest context, Patriarhia Română a acuzat guvernanții, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, de izolare decizională: „Aroganța, autarhismul decizional și solipsismul moral (ignorarea celorlalți, n.r.) nu au onorat și nu vor onora niciodată pe nimeni.

Exerciţiile negative de imaginaţie la cel mai înalt nivel referitoare la comportamentul oamenilor credincioşi (declaraţi aprioric suspecţi), la capacitatea de organizare a Bisericii (altfel partener social exemplar al autorităţilor) şi la importanţa prezenţei şi manifestării faptului religios în societate pot fi realmente ofensatoare”, a transmis Vasile Bănescu.

Patriarhia a acuzat lipsa oricărui dialog și suspendarea libertății religioase, într-un „superior dispreț față de realitate socială imediată”.

Pelerinajul în acest context de presiune psihologică ar fi fost „o formă benefică de încredere și de respect” față de creștin-ortodocșii din România.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Pelerinajul de Sfântul Dimitrie a fost interzis”

  1. De ce se amestecă statul în viața bisericii? Statul ne- a adus pe butuci,biserica a ajutat! Nu vad logicul situației! Nu mă interesează statul atâta timp cât se amestecă în viața personală,in intimitatea persoanei! Este privare de libertate indiferent de situație.Ce treabă are statul cu viața mea personala .Aleg să mor( după ideea lor neargumentata și nejustificată) e problema mea,îi scap de cheltuieli.E o mascarada , o minciună și se dorește o dictutatra sclavagistă.Este atac la persoană ce face ” statul binevoitor!”

Comentariile sunt închise.

Averea Bisericii