Sari la conținut
Prima pagină » Patriarhul Daniel a îndemnat preoții să fie alături de elevii ce dau examene

Patriarhul Daniel a îndemnat preoții să fie alături de elevii ce dau examene

Cu ocazia Evaluării Naţionale din 2019 a absolvenţilor claselor a VIII-a, dar și pentru elevii ce se pregătesc să dea Bacalaureatul în luna iunie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de binecuvântare şi încurajare, informează agenția de știri Basilica.

În acest an s-au înscris pentru examenele de evaluare 154.956 de absolvenți ai clasei a VIII-a, care vor da examene în 4.833 de centre de examen, conform situației centralizate de Ministerul Educaţiei și prezentate de edu.ro. Este astfel cel mai mare număr de elevi înscrişi din 2015 până în prezent, anul trecut înscriindu-se la examene  144.929 elevi.

Evaluarea Națională are loc între 18 – 21 iunie, iar sesiunea de Bacalaureat se desfăşoară în perioada 3 iunie – 4 iulie 2019. Redăm mai jos cuvântul Părintelui Patriarh:

„Iubiţi copii şi tineri,

Biserica şi Şcoala vă sunt mereu alături pe drumul pregătirii voastre intelectuale şi spirituale, o cale a frumoasei formări pentru viaţă, spre a deveni o lumină în societate şi o bucurie pentru ţară.

Examenele trebuie înţelese ca prilejuri de confirmare a eforturilor făcute de voi cu speranţa împlinirii proiectelor personale, dar și a evaluării gradului de îmbogăţire culturală la care ați ajuns în urma acestor eforturi.

Examenele vă vor aduce o confirmare a muncii voastre din ultimii ani școlari şi vor fi prilej de bucurie pe care o veți împărtăși împreună cu dascălii și părinții voștri.

Iubirea lui Hristos Cel înviat să vă aducă în suflet pace, bucurie şi mult ajutor!

Îi îndemnăm pe toţi preoţii ca, mai ales în perioada solicitantă a examenelor, să vă fie alături prin rugăciune, încurajare şi orice alt sprijin folositor.

Cu părintească dragoste şi binecuvântare,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii