Sari la conținut
Prima pagină » Părintele Pavel își împarte viața între Spitalul Universitar și mănăstire. Ieri a obținut titlul de doctor în medicină

Părintele Pavel își împarte viața între Spitalul Universitar și mănăstire. Ieri a obținut titlul de doctor în medicină

Părintele Pavel Mincă este monah în cadrul mănăstirii Turnu și de mai mulți ani medic al Spitalului Universitar din București. Totodată părintele este „doctor fără de arginți” la cabinetul din cadrul Centrului socio-medical „Sfântul Dorotei” de la Mănăstirea prahoveană Turnu. Aici părintele asigură ecografie generală, ecocardiografie, EKG, consult de medicină intern, consultațiile și investigațiile fiind gratuite.

Părintele Pavel a susținut ieri teza sa de doctorat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și îl felicităm pentru dizertația sa!

Născut în Bucureşti, a fost din tinerețe pasionat de filosofie și psihologie, dar la un moment dat, în 1996, și-a dat seama că vrea să intre în viața monahală și și-a urmat această dorință. Medicina a urmat-o ca pe o ascultare primită de la starețul Mănăstirii Turnu, mărturisește părintele Pavel într-un interviu pentru Ziarul Lumina.

„Când eram la liceu într-o clasă de fizică-chimie și toți colegii mei învățau pentru a intra la Medicină, eu le spuneam: «Duceți-vă voi la Medicină, eu nu am treabă cu asta». Și acum mă întâlnesc cu ei prin spitale, iar ei îmi mai spun zâmbind: Tu erai cu filozofia, cu teologia, acum ești medic…”.

Părintele Pavel este medic specialist în medicină internă la Spitalul Universitar de Urgență din București și asistent la Universitatea de Medicină București.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

5 comentarii la „Părintele Pavel își împarte viața între Spitalul Universitar și mănăstire. Ieri a obținut titlul de doctor în medicină”

  1. Felicitări,cu multe binecuvantari,sambata il putem gasi pe parintele la cabinetul de la Manastirea Turnu.🙏🙏🙏

    1. Doamne aj. Părinte, sa va tina cel de sus cu sănătate, sa mai avem mulți medici ca sfinția voastră. Amin! Elisabeta

Comentariile sunt închise.

Averea Bisericii