Sari la conținut
Prima pagină » Ora de religie își face loc în școlile din Statele Unite

Ora de religie își face loc în școlile din Statele Unite

Președintele Trump pare să susțină eforturile depuse de legislatorii din mai multe state pentru a permite școlilor publice să ofere cursuri biblice.

„Numeroase state introduc cursuri de alfabetizare biblică, oferindu-le studenților posibilitatea de a studia Biblia. Începe o întoarcere? Great!”  a fost un tweet lansat de  președintele american luni dimineața.

În șase state controlate de republicani a fost introdusă în legislație posibilitatea care să permită școlilor publice să ofere cursuri pe Noul și Vechiul Testament.

Implicarea legiuitorilor conservatori din Florida, Indiana, Missouri, Dakota de Nord, Virginia și Virginia de Vest a stârnit agitație în anumite pături ale societății. Criticii propunerilor, inclusiv Uniunea Americană a Libertăților Civile (ACLU), susțin că aceste cursuri asupra Bibliei în școala publică ar periclita separarea bisericii de stat, consfințită în primul amendament la Constituție.

Alabama, Iowa și Virginia de Vest au luat în considerare, de asemenea, această inițiativă de alfabetizare biblică, potrivit Fox News.

În Kentucky, guvernatorul republican Matt Bevin a semnat o lege în 2017 pentru a permite elevilor din școala publică să urmeze cursuri de studiu a Sfintei Scripturi. În ianuarie 2018 deja filiala ACLU din Kentucky trimitea un memoriu către Consiliul de Educație al Kentucky afirmând că „în orele de clasă nu este o viziune seculară, se impune o viziune religioasă specifică”.

ACLU a declarat că a găsit „profesori de școală publică care folosesc Biblia pentru a transmite lecții de viață religioasă” și care folosesc lecțiile școlare de duminică, ceea ce nu ar fi o abordare academică pentru studierea obiectivă a Bibliei și a valorii ei istorice sau literare.

„Educația religioasă este cel mai bine să fie lăsată părinților și bisericilor, nu școlii sau guvernului”, adăugau cei de la ACLU.

Cu toate aceste critici , evident seculariste, în iunie 2018 Consiliul de Educație din Kentucky a aprobat standardele pentru clase iar ACLU a rămas cu îngrijorarea.

Evanghelicii și alte grupări creștine au făcut parte integrantă din coaliția electorală a președintelui în timpul alegerilor din 2016 și au rămas în mare măsură să sprijine administrația sa – în special datorită poziției sale în probleme sociale precum drepturile LGBT și avortul și numirea judecătorilor conservatori la Curtea Supremă.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *