Sari la conținut
Prima pagină » „O noapte, NU schimbă destinul unei pandemii!”

„O noapte, NU schimbă destinul unei pandemii!”

Nu cred că o să ne spele o sută de ape felul în care, zilele acestea, sunt tratați cei care practică o credință oarecare. Îmi e mie rușine de cuvintele de ocară aruncate acelora care, sub obișnuința Sărbătorii, și-au dorit Învierea să existe, atâta cât posibil, păstrând ritual.

Sunt psiho-traumatolog. Sunt medic specializat în traumă de grup. Sunt printre autorii, și semnatarii, declarației de la Capetown a WPA și WMA care interzice medicilor complicitatea la tortură, tratamente crude ori inumane, sub egida oricărei autorități.Interzicerea accesului la practica propriei credințe, pervertirea ei, transformarea ei în batjocură, toate au fost mijloace de tortură…

Iar astăzi, calea moderată între autoritate, și biserică, a fost copleșită de protestul unora care sunt orbiți de vremuri, și puternic patinați spre extremism.

Nu Biserica a adus epidemia în România. Și NU bisericile sunt veriga de transmitere a bolii. Comunitatea e veriga de transmitere. Spitalele sunt verigă de transmitere. Și hazardul e verigă de transmitere.

Soția unui fost coleg de muncă, și ea fostă colegă de muncă de-a mea, ani în urmă, s-a prăpădit zilele acestea. Sunt oameni tineri, au copii…ea a trebuit să fie înmormântată cu ritual simplu, pentru că ordonanță militară.

Când vorbim de morții pe care îi avem, când vorbim de viețile pe care vrem să le salvăm, n-avem voie să uităm proporțiile, sau să ne abandonăm umanitatea în numele unei ideologii, fie ea nouă, fie ea sub altă stea, ori altă zodie…

Răcnetul ”stați în casă”? Sau vom avea înmormântări?

Păi înmormântări am avut, avem și vom continua să avem. O noapte, NU schimbă destinul unei pandemii. Cloaca spitalelor, minciuna infectaților, lipsa testărilor, toate schimbă destinul unei pandemii.Să vă fie rușine. Atât am vrut să spun… Degeaba sunteți sănătoși, dacă veți rămâne bădărani. Se poate să ai suflet și fără sănătate. Dar n-ai cum fii sănătos fără o brumă de suflet.

Și mulți pare că vi l-ați pierdut, de dragul salvării.

Un psiholog ateu

G.D.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii