Sari la conținut
Prima pagină » O minune a Maicii Domnului în New Mexico

O minune a Maicii Domnului în New Mexico

„Fiul meu cel mic, Taliesin, are șaptesprezece ani. El este creștin ortodox și sapă adânc pentru a afla despre învățăturile Bisericii, pentru a trăi Sfânta Liturghie și pentru a crește în harul lui Dumnezeu.

Recent s-a mutat la aproape 2.000 de kilometri de noi, în statul american New Mexico, pentru a îl ajuta pe fratele său să repare și să extindă casa în așteptarea venirii, peste câteva luni, a unui copilaș.

Viața în statul american New Mexico poate fi dură. Este un deșert la o altitudine de 1.900 de metri. Verile sunt fierbinți și zilele din această perioadă a anului se termină adesea cu ploi musonice, care durează de la câteva minute până la câteva ore. Munții din vestul și nordul zonei creează uneori furtuni puternice.

Fiul meu și cu mine vorbeam prin mesaje, pe telefon, despre unele probleme spirituale, prietena sa era dornică să audă mai multe despre credința ortodoxă, chiar dacă era reticentă față de creștinism.

După câteva minute, m-a informat că vremea a devenit brusc foarte urâtă iar Serviciul Național Meteorologic a emis o avertizare de tornadă. Deși rare în alte părți, tornadele sunt foarte frecvente vara în sudul și estul Statelor Unite. În New Mexico nu sunt atât de dese dar când se pornesc, nu există adăpost împotriva lor, deoarece puține case au un subsol în această regiune.

Vânturile au devenit din ce în ce mai puternice și frontul furtunii a ajuns chiar la casa fratelui său. Ne-am rugat împreună: „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, salvează-ne!”, a început să se roage și fiul meu. Nu avea practic unde să se ascundă.

Câteva minute mai târziu fiul meu Taliesin mi-a spus că furtuna s-a oprit pur și simplu brusc, iar acum doar ninge și este liniște! În plin deșert, vara!

Ne-am bucurat amândoi ca doi copii! Îl învățasem să aibă încredere în Domnul și în sfinții Săi încă de la o vârstă fragedă, dar el și-a asumat puternic această credință mai ales în urmă cu un an.

Fiul meu a împărtășit ceea ce se întâmplase și cu prietena sa sceptică și ea s-a deschis față de credința că sfinții lui Dumnezeu sunt aproape de El și El îi ascultă atunci când mijlocesc pentru noi.

Iubiți mei părinți, nu uitați niciodată că copiii dvs. sunt atenți față de noi. Arătați-le cum credeți și vor fi înclinați să facă la fel. Așa cum se spune și în Cartea Proverbelor lui Solomon: învață pe copil cu purtarea pe care trebuie s-o aibă și chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea.

În încheiere, nu pot decât să spun acest lucru: Dumnezeu este slăvit, să fie lăudat și El este slăvit în sfinții Săi, în special prin Preacurata, Preasfântă Mama Sa!”

După o mărturie a lui Seraphim McCune

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii