Novak Djokovic a donat 5,5 milioane $ pentru spitalele și bisericile din Serbia

Novak Djokovic a donat 5,5 milioane $ pentru spitalele și bisericile din Serbia

|
30/05/2020
|
0 comentarii
|

Novak Djokovic, numărul 1 în tenisul masculin mondial , a donat 5,5 milioane de dolari pentru a îi ajuta pe cei care suferă în această perioadă în Serbia din cauza pandemiei de coronavirus, conform portalului orthodoxianewsagency.gr.

Sportivul sârb este unul dintre cei mai mari tenismeni din istoria acestui sport după trofeele câștigate. Acesta este și un creștin ortodox practicant care nu s- a sfiit să își manifeste credința în fapte și mărturisiri publice.

Gestul său demonstrează încă o dată că, atunci când nu intervin ideologii, spiritualitatea și medicina, bisiericile și spitalele pot coexista și nu se anulează una pe alta. Novak Djokovic a ajutat deopotrivă sistemul de sănătate publică dar a finanțat și biserica și organizațiilor de caritate creștin ortodoxe.

În aprilie 2011 sportivul a primit Ordinul Sfântul Sava în gradul I, oferit chiar de Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe. „Este cel mai important titlu al vieții mele, pentru că înainte de a fi sportiv sunt creștin ortodox”, a spus acesta la primirea celei mai înalte distincții pe care o oferă Biserica Ortodoxă a Serbiei. Diploma de merit menționează implicarea sportivului în renovarea monumentelor religioase din Serbia, printre care se numără și Mănăstirea Gračanica, grav afectată după războiul din Iugoslavia.

În urmă cu două luni Novak Djokovic a donat peste un milion de euro pentru dotarea spitalelor din Serbia cu aparate respiratorii și echipamente medicale. „Vreau să mulţumesc personalului medical din Serbia şi din întreaga lume, care luptă pentru persoanele afectate de coronavirus. Din nefericire, foarte mulţi oameni sunt infectaţi zilnic. Eu şi soţia mea, Jelena, ne-am gândit să încercăm să ajutăm cât putem pe cei care au nevoie”, a spus sportivul.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: