Sari la conținut
Prima pagină » „Noi nu vrem să pornim un război, noi vrem să întronizăm o pace, dar să fim respectați!”

„Noi nu vrem să pornim un război, noi vrem să întronizăm o pace, dar să fim respectați!”

În urmă cu ani de zile nesupunerea civică a salvat Roșia Montană. Uniți, românii au putut da un semnal pentru păstrarea patrimoniului din Apuseni.

Acum ÎPS Teodosie a recurs la aceasta pentru salvarea unei identități spirituale. În data de 30 noiembrie părintele arhiepiscop a chemat printr-un comunicat toți preoții, personalul monahal și clerical, la pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei. O rugăciune comună ce se face în condițiile distanțării și care este un alt fel de front împotriva pandemiei.

Ce fel de creștini suntem dacă considerăm că un pelerinaj la un altar ucide, iar un pelerinaj la supermarket sau la secția de votare, șase zile mai târziu, este de înaltă demnitate și siguranță?

„Noi nu vrem să pornim un război, noi vrem să întronizăm o pace, dar să fim respectați! Noi avem ca Biserică un drept prin Constituție”, a spus ÎPS Teodosie.

Nu este prima dată când părintele arhiepiscop cheamă comunitatea alături, în rugăciune. În timpul stării de urgență părintele s-a rugat în fiecare noapte, în catedrala goală, dar cu toți credincioșii ce intrau online. De Moșii de Primăvară a pomenit 12.000 de oameni, de pe pomelnicele trimise de credincioși. Iar pentru recuperarea unei părți din bucuria Paștilor, odovania (încheierea) perioadei pascale s-a transformat la Constanța într-o Liturghie a bucuriei Învierii.

Comunitățile celor 300 de biserici și 40 de mănăstiri și schituri tomitane se vor întâlni într-o rugăciune comună, păstrând reguli de igienă sau distanțare socială. Nu regulile sunt problema, ISU și Jandarmeria a felicitat biserica pentru organizarea ireproșabilă a pelerinajului de la Iași, spre exemplu.

Ispita este ca frica să ne afecteze iremediabil condiția umană, condiția de creștin. Este vorba despre atitudine. Mulți dintre noi vom avea poate boala, poate dintre noi au trecut deja prin ea. Să nu ne pierdem credința și sufletul de creștin!

În acest sens îndemnul ÎPS Teodosie este un îndemn la virtualitate spirituală, la întâlnire și întărire în rugăciune, la mărturisire creștină!

Vrednic este!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „„Noi nu vrem să pornim un război, noi vrem să întronizăm o pace, dar să fim respectați!””

  1. Ce bataie de joc! Nu mai pot sa ma duc la biserica sau la un pelerinaj din cauza acestor personaje sinistre. Nu va e rusine sa impuneti doar ce vreti voi si vocea omului de rand sa fie doar stavilita? Pe noi cine ne asculta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *