Nigeria: 32 de persoane ucise săptămâna trecută în satele creștine

Nigeria: 32 de persoane ucise săptămâna trecută în satele creștine

|
06/02/2020
|
1 comentariu
|

32 de persoane au fost ucise în mai multe atacuri săptămâna trecută, în satele preponderent creștine ale statului Plateau din Nigeria de către militanții Fulani radicali, conform Christian Post.

Un locaș de cult, casa unui paroh dar și zeci de case au fost distruse în aceste atacuri. Titus Ayuba Alams, purtător de cuvânt din partea comunității, a declarat pentru presa locală că este vorba despre o persecuție repetată, militanții islamici atacând în 27 ianuarie satele Marish și Ruboi, când și-au pierdut viața 17 persoane. În duminica de 26 ianuarie, într-un alt atac asupra satului Kwatas, și-au pierdut viața a 15 persoane.

Din cele 190 de case ce au fost incendiate, 123 erau case aparținând nativilor creștini din zonă și 67 de case erau deținute de păstorii Fulani stabiliți în aceste comunități.

Comunitățile creștine din nordul și centrul Nigeriei s-au confruntat în ultimii ani cu atacuri tot mai mari din partea extremiștilor, mii de oameni fiind uciși și nenumărate case și biserici distruse. Atacurile au loc pe un teritoriu foarte întins, până spre granița Nigeriei cu Benin sau Cameroun.

Guvernatorul platoului Simon Lalong a condamnat atacurile și a cerut arestarea atacatorilor.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Un comentariu la “Nigeria: 32 de persoane ucise săptămâna trecută în satele creștine

  1. Hulea Sergiu says:

    Noii Sfinti Martiri ai Bisericii lui Hristos

Leave a Reply

%d bloggers like this: