Sari la conținut
Prima pagină » Mozaicul Arhanghelului Gavriil a fost montat în Catedrala Naţională

Mozaicul Arhanghelului Gavriil a fost montat în Catedrala Naţională

Echipa de pictori bisericeşti a ajuns cu lucrările la nivelul bolţii altarului, unde a fost montată si reprezentarea iconografică a Sfântului Arhanghel Gavriil. Practic mozaicul a fost realizat în ateliere și translatat în mai multe părț pe schele, în Catedrala Naţională.

În continuare se lucrează la aplicarea pe zid a mozaicului dedicat Sfântului Arhanghel Mihail, cu o dimensiune impresionantă de 5 metri lățime la bază şi o înălţime de 12,5 metri, conform agenției Basilica. În atelier se alcătuiește în paralel mozaicul icoanei Împărtășirii Apostolilor.

În aproximativ două luni se va demont schela şi se va vedea rezultatul final, a spus pictorii iconari. „Am folosit mai multe surse de inspiraţie pentru această lucrare. S-a făcut o documentare foarte serioasă înainte pe care am prezentat-o Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi care a selectat anumite icoane pe care le-am folosit ca sursă de inspiraţie”, a declarat pictorul bisericesc Daniel Codrescu.

Probabil prima Sfântă Liturghie când vom putea privi ce s-a lucrat în acest an din programul iconografic al Catedralei va fi de sărbătoarea prilejuită de ziua Sfântului Apostol Andrei și 1 Decembrie, Ziua României.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii