Sari la conținut
Prima pagină » Monica Bârlădeanu: Sfânta Liturghie te schimbă interior, pentru fiecare pas spre Dumnezeu, Dumnezeu face 10 spre tine

Monica Bârlădeanu: Sfânta Liturghie te schimbă interior, pentru fiecare pas spre Dumnezeu, Dumnezeu face 10 spre tine

”Lucrurile pe care nu le ierți, sunt poveri pentru tine mai toată viața. Sunt lucruri care te apasă și în momentul în care conștiința e atât de încărcată și simți nevoia să o descarci”, a mărturisit Monica Bârlădeanu într-o emisiune la Pro TV. Iar ceea ce simțea că îi va aduce echilibru în viața sa era găsirea unui duhovnic bun.

Actrița a intrat în Biserica Sfântul Gheorghe Nou din capitală cu gândul să se roage la moaștele Sfântului Nicolae, care se află adăpostite aici. S-a rugat să își găsească și un duhovnic care să o ajute pe drumul credinței. „Am simțit nevoia să mă spovedesc, lucru care mi se părea absolut înspăimântător, pentru că avusesem experiența cu vreo 20 de ani în urmă și dăduse cineva cu mine de pământ și era descurajant”.

La ieșire din biserică un părinte s-a apropiat și a întrebat-o ”Ce faceți?” iar actrița a povestit despre căutarea sa. „Dacă așteptați puțin, mă duc să mă schimb și vă spovedesc!”. „Am început să plâng, nici nu ieșisem din biserică… Blândețea lui și felul în care m-a ajutat să înțeleg și să iert” i-au dat pace și echilibru în viață, a fost duhovnicul pe care îl căuta.

Monica Bârlădeanu a spus că Sf „Toată lumea aleargă în tot felul de ritualuri, să ne curățăm. Stai să vezi ce te curăță spovedania, ca să nu mai spun de împărtășanie!” a spus ea.

Actrița a povestit și o întâmplare minunată legată de rugăciune. „Verișorul meu a avut un accident de mașină, a fost transportat la București. Era în comă, în comă… Eu eram singura care puteam să merg la el, pentru că ai mei erau toți la Iași. Duhovnicul meu a spus <<Te duci și îi citești Psalmi, o catismă pe zi…>> Un om în comă, nici nu știe că ești acolo. Și îi citesc. Veneam de multe ori de la filmări cu sclipici, cu tocuri și îi citeam. La terapie intensivă și dă-i cu cărticica. La Psalmul 35 a deschis ochii. Am înțepenit! Nu erau șanse să se întâmple asta. Mă uit la el, credeam că se uită prin mine, dar se uita chiar la mine”, a povestit Monica Bârlădeanu.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii