Sari la conținut
Prima pagină » Moaștele Sfintei Cuvioasei Parascheva au fost purtate pe traseul spitalelor din Neamț, Suceava și Botoșani

Moaștele Sfintei Cuvioasei Parascheva au fost purtate pe traseul spitalelor din Neamț, Suceava și Botoșani

Sfânta Cuvioasă Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, a ajuns în după amiaza aceasta în Botoşani. Unele instituții nu au autorizat procesiunea inițial, temându-se de ieșirea oamenilor pe străzi. De aceea procesiunea a mers în județul Neamț. Totuși astăzi s-a reușit aducerea sfintelor moaște și în acest județ.

Din județul Neamț s-a trecut prin Suceava și apoi la Botoșani unde traseul a trecut pe la mai multe biserici botoșănene, fiind întâmpinată cu bătăi de clopot, ocolind Spitalul de Recuperare, Spitalul Judeţean, Secţia de Pediatrie, Secţia de Boli Infecţionase şi Spitalul de Pneumoftiziologie.

O scenă emoționantă a fost în fața primăriei din Botoșani unde primarul Cătălin Flutur a îngenuncheat la trecerea procesiunii.

Chiar dacă pelerinajul Cuvioasei Parascheva a fost fără credincioși, oamenii s-au oprit pe trotuare sau au ieșit la balcoane închinându-se sau salutând trecerea convoiului.

Din anul 1641, când au fost adusă de domnitorul Vasile Lupu și așezate în Biserica „Sfinții Trei Ierarhi”, moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au plecat din Iași doar de două ori.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii