Misiune ortodoxă în India: 2.000 de convertiri

Misiune ortodoxă în India: 2.000 de convertiri

|
12/02/2019
|
0 comentarii
|

Cum spuneam la începutul lui ianuarie , o echipă de preoți misionari ortodocși a sosit recent în India unde sunt așteptați de mai multe comunități locale ce își doresc să afle mai multe despre ortodoxie. De la sosirea acesteia au primit Sfânta taină a Botezului 2.000 de oameni,  dintre care 50 pastori protestanți.

Totul a început anul trecut în septembrie când, la invitația unui mic grup de pastori protestanți, părintele Athanasius Kone (Parohia ortodoxă Theotokos of Iviron, Hawai) împreună Ieromonahul Efrem de la Schitul Sfântului Nilusdin Kodiak, Alaska (Patriarhia Sârbă) au vizitat India și a vorbit în mai multe congregații despre ortodoxie și tradiție apostolică. Micului grup de pastori s-au adăugat ulterior și alte comunități ce au cerut oficial să devină creștini ortodocși. Conform părintelui Athanasius Kone, este posibil ca în această primăvară numărul de neofiți ortodocși să ajungă la 100.000 de persoane.

Echipa misiunii este formată din preoți și călugări din Statele Unite, Canada și Rusia și au binecuvântarea Mitropolitului Ilarion, prim-Ierarh al Bisericii ruse din diasporă.

În India trăiesc aproximativ 30 de milioane de creștini reprezentând aproximativ 2,44% din populația de 1,3 miliarde.

 

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: