Sari la conținut
Prima pagină » Mircea Radu despre filmul „Omul lui Dumnezeu”: „Mi-am putut auzi gândurile. M-a mișcat!”

Mircea Radu despre filmul „Omul lui Dumnezeu”: „Mi-am putut auzi gândurile. M-a mișcat!”

Filmul „Man of God” / „Omul lui Dumnezeu”, o ecranizare a vieții Sfântului Nectarie din Eghina, rulează în aceste zile în București și chiar dacă nu este un film comercial, reușește să umple sălile de cinema. Este un film frumos despre călugărul Nectarie, strivit de răutatea lumii dar ridicat între sfinți de Dumnezeu, Sfântul Nectarie fiind foarte iubit de mulți români.

Mircea Radu a văzut filmul și a remarcat faptul că filmul nu este însoțit de obișnuitele reclame: „La cinema, în mall, sală arhiplină și nicio reclamă înainte de începerea proiecției – nu mă așteptam. Deci nicio corporație din cele ce promit fericirea, sănătatea și belșugul n-a vrut să fie văzută în preajma filmului “Omul lui Dumnezeu” – ghinion; marea majoritate era target comercial, segmentul 18-35 era în sală cu ochii în ecran.”

Răspunzând la întrebarea retorică „De ce merită văzut Omul lui Dumnezeu?”, prezentatorul de televiziune punctează două repere, jocul minunat al actorului ce îl interpretează pe părintele Nectarie din Eghina și pentru finalul filmului:

„(Este de văzut, în primul rând) pentru actorul principal – Aris Servetalis nu îl joacă pe Sfântul Nectarie, este Sfântul Nectarie. Modul în care vorbește cu Divinitatea e la fel de profund, de direct și de cinstit ca “Eli, Eli, lama sabahtani” șoptit de Robert Powell în “Iisus din Nazareth”… Iar scena în care se roagă la Maica Domnului, felul in care vorbește cu Ea, m-a făcut să tresar. Mi-am putut auzi gândurile. M-a mișcat…

E de rămas în scaun și după cadrul de final. Urmează recunoașterea, târzie și rușinoasă, meritelor acestui om chinuit în viață de semenii lui. Ajută asta la ceva? La absolut nimic. E doar o aducere aminte a unui adevăr fundamental și vechi de când lumea că oamenii atunci când întâlnesc pe alții mai buni întâi ridică mâna și dau cu piatra.”

Despre film, cei ce l-au văzut au spus că mulți din sală au fost vizibili impresionați: „Este minunat! Am vazut oameni lăcrimând la final când s-a aprins lumina!”, povestește Eugenia Popescu. „Mi-a plăcut apariția lui Mickey Rourke, actor care la rândul lui, a jucat in tinerețe in rolul lui Francis D’Assisi…. Am remarcat starea de umilință exemplară a sfântului Nectarie, în ciuda tuturor răutăților aduse împotriva lui”, a remarcat un alt spectator, Valeriu Cioată.

Teodora Mindru ne-a spus că filmul merită revăzut chiar, ajutând să îți cunoști mai bine propriul suflet : „L-am văzut ieri și o să-l mai văd încă o dată, să-l mistui bine. Un film extraordinar, lucrat foarte bine, răscolitor, emoționant, care te determină să-ți cercetezi adâncurile și să ți le asumi, să recunoști cinstit cine și unde ești și mai ales încotro mergi?”

„Viața Sfântului Nectarie chiar te lasă fără cuvinte…doar lacrimi, lacrimi…și tăcere!” a scris Ana Tolia.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

2 comentarii la „Mircea Radu despre filmul „Omul lui Dumnezeu”: „Mi-am putut auzi gândurile. M-a mișcat!””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii