Sari la conținut
Prima pagină » Mihai Neșu invitat de tineri la Cluj: „Vreau să fac parte din echipa lui Hristos”

Mihai Neșu invitat de tineri la Cluj: „Vreau să fac parte din echipa lui Hristos”

Mihai Neșu este invitat la Cluj la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi, o inițiativă ce reunește peste 1500 de tineri din cinci județe din Ardeal. Fostul fotbalist va ține un cuvânt-mărturisire  „Hristos – cel mai bun prieten”. După accidentul care i-a schimbat viața total, Mihai Neșu s-a dedicat muncii de ajutorare a tinerilor cu probleme dar și unei vieți spirituale în Hristos.

Întâlnirea tinerilor va începe mâine 26 august și va dura până duminică. Scopul evenimentului este de a da tinerilor posibilitatea să se întâlnească într-o atmosferă frumoasă de dialog, prietenie, comuniune de credință care vor participa împreună la spectacole de folk, muzică populară, activități culturale dar și la Sfânta Liturghie.

La biserica Fundației Mihai Neșu între timp s-a auzit pentru prima dată clopotul bisericii cu hramurile Bunavestire și Sfântul Mihai Maximovici. Unele voci au obiectat legat de prezența bisericii în cadrul așezământului dar explicația a fost frumoasă, la obiect: „Bisericuta, care este oricum mică – 75 mp, se afla lângă un centru de recuperare de 1000 mp ce se construiește în regim caritabil. Rostul acestei clădiri e de maximă importanță. Părinții copiilor cu dizabilități trbuie să fie non stop cu ei, în cele mai multe cazuri nu au nici măcar 10 minute pe zi libere pt ei, adesea sunt mame singure care își îngrijesc copiii din minimul pe economie acordat de stat, situații care duc adesea la depresie…

De multe ori tristețea din sufletul lor e mai mare decât orice, astfel că mulți nu își mai doresc să ajungă la vindecarea trupeasca. Până a ajunge la centru au nevoie să își vindece sufletul, să înțeleagă ce li s-a întâmplat, lucru care fără apropierea de Dumnezeu nu prea e cu putință. ”

Fără credință nu s-ar fi recuperat mărturisește fostul fotbalist Mihai Neșu. fără rugăciunea unor preoți care l-au ajutat să treacă prin drama accidentului. „Vreau să fac parte din echipa lui Hristos – dacă nu-L ai pe Dumnezeu, n-ai nimic în viață… Dacă omul nu reușește să se întoarcă la Dumnezeu, în lumea aceasta plină de probleme, îi va fi greu. La mine se vede că sunt paralizat, dar alții au probleme mai mari care nu se văd”.

În anul 2014 Fundatia Mihai Nesu a înfiintat Centrul de recuperare Sfântul Nectarie în Oradea, la care vin constant 133 copii cu dizabilități din toată țara. Până la începutul acestui an așezământul reușise să ofere 78.120 de ore de terapie în regim caritabil. Lucrările continuă în prezent pentru extinderea acestuia.

Revenind la întâlnirea de la Cluj, pentru cei care vor să participe la evenimente și conferința cu Mihai Neșu, redăm mai jos programul întâlnirii, prezentat de agenția Basilica:

Vineri, 26 august 2022
Ora 19:30 Piața Unirii din Cluj-Napoca

Festivitatea de deschidere, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și a celorlalți arhierei din Mitropolia Clujului

Program artistic susținut de Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” al Universității „Babeș-Bolyai”, de interpreții de muzică populară Cristina Beldean Moșuțan și Raul Oltean, de grupurile de muzică folk „Prieteni de poveste” și „Popa’s Band”, iar la final un recital Ilinca&Gadjo Dilo.

Sâmbătă, 27 august 2022
Ora 07:30 Biserica Studenților din Campusul Universitar Hașdeu
Sfânta Liturghie arhierească

Ora 10:30 Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca
Conferința „Hristos – cel mai bun prieten”, susținută de Mihai Neșu și moderată de părintele Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Ora 16:00 Procesiunea tinerilor din Parcul Central înspre Catedrala Mitropolitană

Ora 17:00 Rugăciune la Catedrala Mitropolitană

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii