După ce recent a fost pentru prima oară pe Arena Națională după accidentul din 2011, Mihăiță Neșu s-a aflat în platoul emisiunii Fotbal European. ”Eu sunt bine acum. În 2014 a fost o sincopă în care nu mai funcționa nimic în organism și toată lumea credea că o să mor. Tata, Dumnezeu să-l ierte, era simpatic că venea la spital și se uita pe analize, cum era el doctor, și era într-o stare mai tristă după accidentul meu… eu îl auzeam din salon când vorbea: ‘Aoleu, săracul! Moare copilul, moare copilul!’. Numai așa spunea. Eu îi strigam: ‘Nu mor, stai liniștit!’.
Vedea el că am nu știu ce pe la plămâni… a fost o situație gravă atunci, dar m-a ajutat Dumnezeu să trec și am învățat că trebuie să am mai mare grijă de mine. Nu înseamnă că, dacă ești paralizat, stai așa și nu faci nimic.
Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât când eram sănătos! Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist. Sunt lucruri foarte frumoase care îți aduc bucurii, în afară de fotbal. Acum, de când am centrul de copii cu dizabilități, am o bucurie foarte mare pentru că pot să le fiu de folos și mi-am redescoperit pasiunea pentru design și arhitectură.
Am avut gânduri să nu îți mai dorești să trăiești, dar ceva m-a făcut să merg mai departe, să caut care e sensul pe pământ. Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos. Mi-a luat foarte mult timp și căutări, până prin 2016, când am fost în căutare să înțeleg de ce mai trăiesc, ce mai am de făcut…
Cred că Dumnezeu mi-a sacrificat trupul ca să-mi salveze sufletul. Mi-a mai ușurat boala și mi-a schimbat un pic felul de a gândi. Așa am tras concluzia că El există și lucrează. E Creatorul nostru”, a spus Mihai Neşu într-un interviu pentru GSP.
Aflat de peste opt ani în scaunul cu rotile în urma accidentului grav suferit, Neșu a deschis un centru de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii prin cadrul fundației sale. Centrul „Sfântul Nectarie” are 200 de metri pătrați și ajută cu terapii peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani.
Mihai Neșu dorește să extindă acest centru, la un complex care să ofere terapii avansate de recuperare și pentru tinerii de până la 18 ani, precum și ateliere de învățare a unor meserii. Complexul ar urma să fie folosit și de cei care care nu au probleme de sănătate, gratis.
Informațiile și declarațiile de mai sus sunt din interviuri și articole oferite de Mihăiță Neși pentru GSP, DigiSport și Basilica. Trimite și tu CRED la 8844 și ajută fundația Mihai Nesu Foundation!
Un text de Paul Gabriel Andrei
O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.
Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)
Vă mulțumim!