Sari la conținut
Prima pagină » Mihai Morar: Visez să mă pot asemăna, cândva, cu îngerul al cărui nume îl port

Mihai Morar: Visez să mă pot asemăna, cândva, cu îngerul al cărui nume îl port

Mihai Morar și Daniel Buzdugan sunt gazdele uneia dintre cele mai cunoscute emisiuni de radio din România. Cei doi sunt de asemenea apropiați de credința creștină pe care și-au asumat-o public. Mihai Morar îl consideră pe Sfântul Arhanghel Mihail, într-unul din cuvintele sale, un adevărat model cu care și-ar dori să se asemene:

„Eu nu sunt numele pe care-l port. Visez să mă pot asemăna, cândva, cu numele pe care îl port. Nu sunt „Mihai”. Visez să mă asemăn cu „Mihai”. În ebraică, Mihai înseamnă „cel care se aseamănă cu Dumnezeu”. Dintre îngeri, el era Mihail. Arhanghelul. Dar Arhanghel era și Lucifer. Lucifer, însă, nu a vrut să se asemene lui Dumnezeu. Lucifer a vrut SĂ FIE însuși Dumnezeu. Și s-a făcut război în Cer.

Mihail și Lucifer. Smerenia și Vanitatea. Buna-cuviință și Prea-mărirea. Binele și Răul. Lumina și Întunericul. „Cine-se-aseamănă-cu-Dumnezeu” și „Cine-se-crede-Dumnezeu”. Și cetele conduse de Arhanghelul Mihail i-au aruncat în Întuneric pe îngerii răzvrătiți, uniți sub Lucifer”, a scris omul de radio vorbind despre smerenie și buna-cuviință care te păstrează în Lumina lui Dumnezeu.

„Aceasta este lecția Arhanghelului Mihail. Cel care se aseamănă cu Dumnezeu. De aceea, eu nu sunt numele pe care îl port. Eu nu sunt „cel care se aseamănă cu Dumnezeu”. Eu nu sunt Mihail. Eu visez să mă asemăn, cândva, „cu cel care se aseamănă cu Dumnezeu”. Iar „Mihai” nu e doar povestea mea. Povestea „celui-care-se-aseamănă-cu-Dumnezeu” e, de fapt e pentru fiecare dintre noi. E cea mai puternică morală a faptului că noi nu suntem ființe umane care trăiesc experiențe divine, suntem ființe divine care trăiesc o experiență umană.

Cu Iubire, Cel-care-vrea-să-se-asemene-cu-Mihai”, a încheiat frumos Mihai Morar.

Mihai Morar și Daniel Buzdugan au fost și în Muntele Athos, unde au primit un frumos cuvânt pe care l-au împărtășit și ascultătorilor lor: „Fraților, păziți dragostea! Că dragostea este de la Dumnezeu”.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii