Sari la conținut
Prima pagină » „Media și ignoranții au sărit să judece, când informația era la un click distanță!”

„Media și ignoranții au sărit să judece, când informația era la un click distanță!”

Toată media și toți ignoranții – și din păcate avem și creștini ortodocsi în această categorie – au sărit să judece, să altoiască sau să îl dăscălească pe episcopul Teodosie. Toți aceștia înainte să se supere așa mai bine puneau mâna să citească, informația e la un click distanță.

Și ce aflau?!? 🤔 Că ce a făcut episcopul Teodosie e întocmai cu canoanele și se cheama ODOVANIA sărbătorii. Nimic altceva din toate fabulatiile si aberațiile vânturate de toți habarniștii. Și ce reprezintă aceasta ODOVANIE ?!?

„La încheierea perioadei de după-serbare se prăznuieste ODOVANIA praznicului. Termenul ODOVANIE (Otdania) este din limba slavonă și înseamnă „sfârșit ”, „dezlegare” sau „incheiere” a sărbătorii, un fel de concluzie. În limba greacă se foloseste cu acelasi sens, de încheiere a sarbatorii, termenul APODOSIS.

Lungimea răstimpului de încheiere a praznicului variază de la an la an, mai ales la acele sărbători a căror dată depinde de Paști. De obicei, răstimpul de încheiere a praznicului ține de la o zi până la opt zile, după importanța și poziția pe care o are în cadrul anului bisericesc (așa cum se arată în Minee, Triod și Penticostar).

Astfel, dupa-serbarea Nașterii Domnului ține 6 zile, sfârșindu-se la 31 decembrie, când este odovania praznicului. Schimbarea la Față (6 august) are odovania la 13 august; Adormirea Maicii Domnului (15 august) are odovania la 23 august. Odovania Învierii este cea mai lungă, ea se face în a șasea săptămâna după Paști (până la Înălțare).

În ziua odovaniei praznicului, slujba se spune aproape la fel ca și în ziua întâi a praznicului.”

Atât de simplu și ne scutea de nervi inutili. Totul ține de cultură ce se dobândește prin informare corectă. Dacă de la mizeria mediatică nu ar trebui să avem așteptări în ce privește relatarea acțiunilor bisericii, ar fi normal ca măcar creștini ortodocși să își cunoască cât de cât canoanele credinței că nu este deloc vorba de teologie înaltă sau sofisme teologice.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „„Media și ignoranții au sărit să judece, când informația era la un click distanță!””

  1. Păi, trebuia cineva sa spuna de la inceput ca e odovania si ca se face si in toata Grecia nu ca doar parintele Teodosie de la Constanta face din nou Pastile. Nu sa dea lumea un click pt a afla.

Comentariile sunt închise.