Mănăstirea Putna a făcut un parastas pentru țăranii bucovineni uciși la Fântâna Albă

Mănăstirea Putna a făcut un parastas pentru țăranii bucovineni uciși la Fântâna Albă

|
03/04/2021
|
0 comentarii
|

La 1 aprilie 1941, în jur de 3.000 de țărani bucovineni din satele de pe Valea Siretului au plecat, purtând în fruntea procesiunii un steag alb, prapuri și icoane. Doreau să vină în România, Bucovina de Nord fiind ocupată la acel moment de Armata Roșie.

Aceștia au fost așteptați de soldații sovietici la 3 km de graniță, în poiana de la Fântâna Albă . Aproximativ 2.000 de țărani de toate vârstele, bătrâni, femei și copii, au murit fiind împușcați sau uciși de soldați călare.

După acest masacru răniții au fost îngropați în 5 gropi comune, unii fiind în viață încă. Cei prinși au fost anchetați de NKVD, torturați și uciși.

În fiecare an obștea mănăstirii Putna merge în poiana de la Fântâna Albă pentru a face un parastat pentru sufletele celor adormiți atunci. Din cauza situației din pandemie, părinții au făcut un parastas în incinta mănăstirii.

Dumnezeu să le odihnească sufletele!

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: