Sari la conținut
Prima pagină » La #Colectiv Dumnezeu a dat lovitura de stat

La #Colectiv Dumnezeu a dat lovitura de stat

Azi se împlinesc nouă zile de la incendiu.

Pentru toată țara au fost nouă zile chinuitoare, devastatoare, răvășitoare.

Nouă zile de frământare, poate pentru că le-am văzut și din pespectiva anilor de liceu cu toată libertatea, speranțele şi revolta nevinovată ale unui fost rocker. Am umblat și eu prin cluburi, am fredonat versuri la concerte, discuții de toată noaptea cu gașca. Știam pe de rost versuri din Metallica, Nirvana, Mega Death, Iron Maiden. Acolo moartea este o temă frecventă pe care niște tineri frumoși ca noi și ca ei o gestionează din poziția de nemuritori.

Nouă zile grele, în care toate emoțiile tragediei de la Colectiv au adus amintirea unei nopți lungi de iarnă în care îngerul m-a trezit în miez de noapte din somnul aproape definitiv al unei intoxicații cu monoxid de carbon. Doamne, Iubirea Ta pe toate le cuprinde și toate le poate. I-ai înviat pe Lazăr și pe tânărul din Nain iar azi ai înviat-o pe fiica lui Iair, pentru că Tu ești Viața. Trimite Doamne încă o dată îngerii tăi în spitale. Ei doar un semn așteaptă de la Tine!

Ce este în sufletul părinților care și-au pierdut copiii sau care acum veghează la căpătâiul lor? Ca părinte, mă pun în locul lor și izbucnesc în lacrimi. Toți părinții din țară plâng acum însă greutatea cea mare a Crucii doar câțiva o poartă aceste zile. Domnul să vă întărească părinți care în această clipă știu că ați da orice doar ca să fiți voi în locul copiilor voștri bandajați pe paturile de spital.

Cuvintele sunt neputincioase în astfel de momente. Ce este de spus când avem atât de multă suferință, atât de aproape? Până acum ea era departe, în Siria, în Irak. Atunci eram nemuritori. Acum ea este lângă părinții și lângă copiii noștri și nu este deloc ușor de dus. Fie ca incendiul acesta să omoare nepăsarea noastră, să ne facem vrednici de tinerii care au pierit atât de tragic.

Ce este de spus în fața lacrimilor părinților acum? Mulți vor spune: Unde a fost Dumnezeu în noaptea de 30 spre 31 Octombrie? Părinții Bisericii ne spun că moartea pământească este o taină a Lui Dumnezeu. Doar Creatorul fiecărui suflet știe cu precizie momentul în care ne cheamă la El. Ce știm sigur este că fiecare om (suflet și trup) este creat din dragoste și chemat la mântuire la momentul potrivit.

Societatea românească, așa cum o cunoșteam înainte de seara de la #Colectiv a dispărut. În cazul în care nu aţi fost atenţi, Dumnezeu a dat lovitura de stat  în noaptea de 30 octombrie. Revoluția spirituală (singura care poate cu adevărat schimba ceva) a început, acum noi avem datoria să o continuăm. Foarte mulți vor încerca să o deturneze, să o acapareze sau vor face contra-revoluții pământeşti. În zadar vor fi toate. Dumnezeu ne-a arătat că ne vrea pe toţi lângă el, deşteptaţi din somnul de moarte ce ne cuprinsese. I-a luat pe tineri lângă El şi ca să ne trezim noi, restul, din nepăsare, din superficialitate, din lipsă de dragoste, din necredinţă. În noaptea de 30 Octombrie lângă tinerii din #Colectiv a ars o ţară întreagă pentru ca noi să avem şansa unui bun început.

 

Autor: Mihail V.

 

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii