Iubirea de vrăjmași pe înțelesul copiilor

Iubirea de vrăjmași pe înțelesul copiilor

|
02/02/2020
|
1 comentariu
|


Mulți nu înțeleg această poză. Sfântul Sofronie a vrut ca nici măcar în poză sa fie mai „înalt” decât fetița, întrucât „a te înălța pe sine-ți fie și în gând deasupra fratelui este mândrie și aduce cu sine retragerea harului.”

Astfel, a cerut un scaun și s-a smerit, „s-a pus pe sine sub”, oferind un exemplu amuzant dar foarte serios asupra pogorârii de sine, ca lucrare de căpătâi a monahului.

Este cunoscut faptul ca folosea mereu pronumele de politețe chiar si cu copiii, iar uneori, când încă era stareț, așeza în timpul meselor oficiale (din sărbători) un copilaș pe scaunul starețului, delegându-și astfel autoritatea celor mai mici dintre toți… inversând ierarhia. Un om atât de liber. Un Sfânt…

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Un comentariu la “Iubirea de vrăjmași pe înțelesul copiilor

  1. Hulea Sergiu says:

    Ce FERICIT Sfant; special m’am exprimat pleonastic; Sfintii nu pot fi decat FERICITI!

Leave a Reply

%d bloggers like this: