Sari la conținut
Prima pagină » IPS Teodosie: „Suntem amenințați cu scumpiri, cu foamete, cu război, cu frig și întuneric. Dar nu vă temeți!”

IPS Teodosie: „Suntem amenințați cu scumpiri, cu foamete, cu război, cu frig și întuneric. Dar nu vă temeți!”

„Suntem amenințați cu scumpiri, cu foamete, cu război, cu frig și întuneric. Dar nu vă temeți! De ce să vă temeți? S-a terminat milostivirea lui Dumnezeu? Nu s-a terminat! Nu se termină niciodată! Dumnezeu este cu noi, să nu vă fie frică!” a spus într-un cuvânt Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

Cuvântul aduce aminte de versetele din Evanghelie după Apostolul Matei, capitolul 26: „Deci nu vă temeţi de ei, căci nimic nu este acoperit care să nu iasă la iveală şi nimic ascuns care să nu ajungă cunoscut… Au nu se vând două vrăbii pe un ban? Şi nici una din ele nu va cădea pe pământ fără ştirea Tatălui vostru. La voi însă şi perii capului, toţi sunt număraţi. Aşadar nu vă temeţi; voi sunteţi cu mult mai de preţ decât păsările. Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.”

IPS Teodosie a mai vorbit cu altă ocazie despre frica ce în timpul pandemiei s-a răspândit ca o altă maladie: „Oamenii vin, se destăinuie, spun cât de rău le-a făcut frica. Unii nu scapă de frică, unii nu mai ies din casă, chiar dacă îi inviți și le spui: boala a trecut. A intrat într-un calapod al unei frici distructive. De aceea eu socotesc că nu prea a fost echilibru pentru că această pandemie nu a fost dirijată de specialiști, a fost un amestec între medicină și politică, ceea ce n-a dus întotdeauna la rezultate pozitive pentru oameni.

Eu am fost puțin mai fără frică în această pandemie. Toată lumea a fost cuprinsă de frică. Eu știu că frica de Dumnezeu este cea mai mare valoare. Chiar ne-o spune înțeleptul în Sfânta Scriptură. Este începutul înțelepciunii. Sigur, în această pandemie s-a indus o frică exagerată, pe care eu nu am înțeles-o. Și nu m-am supus unei frici impuse, de multe ori fără logică și fără rezultate, pentru că această frică a dus în foarte multe situații la instalarea unei frici fără remediu.”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii