Sari la conținut
Prima pagină » ÎPS Teodosie: „Nu ne intimidăm, așa a fost și cu lingurița, nu se schimbă nimic”

ÎPS Teodosie: „Nu ne intimidăm, așa a fost și cu lingurița, nu se schimbă nimic”

ÎPS Teodosie a declarat, în direct la Antena 3, că regulile după care se desfășoară Taina Botezului nu pot fi schimbate, acestea fiind rânduite de Canoanele apostolice, adică din anul 260.

„Nu, nicicum nu se schimbă ritualul. Sunt temeiuri din Sfintele Canoane, canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm, așa a fost și cu lingurița, nu se schimbă nimic” a spus părintele arhiepiscop al Tomisului.

Declarația a fost făcută în contextul evenimentului tragic de la Suceava. Conform unor informații recente, medicii de pe ambulanță au aspirat și sânge, ceea ce înseamnă că bebelușul avea probleme medicale, ceea ce va fi stabilit de ancheta penală.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a spus că Arhiepiscopia Sucevei va face o anchetă despre oficierea botezului de la Suceava.

„Am transmis la Suceava rugămintea urgentării anchetei pe care o desfășoară Arhiepiscopia Sucevei. Rezultatul acesteia, coroborat cu rezultatul anchetei desfășurate de autoritățile laice, va fi făcut public de Arhiepiscopie. Poziția Patriarhiei Române este una de profundă compasiune față de familia copilașului decedat, atât de greu încercată acum”, a declarat purtătorul de cuvânt.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii