Sari la conținut
Prima pagină » ÎPS Teodosie: „De astăzi ieșim la câmp să facem rugăciuni pentru ploaie!”

ÎPS Teodosie: „De astăzi ieșim la câmp să facem rugăciuni pentru ploaie!”

ÎPS Teodosie a spus ieri că recoltele din Dobrogea ar putea fi compromise de secetă și este nevoie de rugăciune pentru ploaie. De aceea începând de astăzi părintele arhiepiscop și ceilalți preoți ies la câmp să facă rugăciuni de ploaie, pe câmpurile  din Constanţa.

„De mâine începem în zilele de post, vineri, săptămâna viitoare, luni, miercuri şi vineri, să ieşim puţin la câmp să facem rugăciuni. Şi eu voi ieşi la Valu lui Traian, aici, în vecinătate, să facem rugăciuni de ploaie. Săptămâna viitoare, în altă parte, la Cumpăna, la Techirghiol, în alte părţi, în fiecare zi, voi ieşi cu părinţii de la Catedrală, în diferite locuri, în vecinătatea oraşului Constanța”, a spus Arhiepiscopul Tomisului la Radio Dobrogea.

Și Patriarhia Română a îndeamnat la rugăciune pentru ploaie, în zonele afectate de secetă. Aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniştită, spre buna rodire a pământului. Situația unor culturi din țară este critică iar Dobrogea este cea mai afectată regiune.

Unele voci de pe internet au spus după rugăciunile pentru ploaie din Iași că este o practică din Evul Mediu, ceea ce nu este greșit, doar că este una binevenită. Mărturiile oamenilor sunt concludente în ajutorul primit pentru câmpurile lor. „Cred în rugăciunile pentru ploaie. Am văzut cum s-a rugat tata pentru asta toată copilăria mea. Să spună oamenii din Mărăști, Brad, Bălaia, Traian, Hertioana, Prăjești sau Bogdănești”, a povestit Daniil Iacsa.

„Ieri, pe 26.06.2022, au ieșit pe câmp 9 preoți cu o icoana, trei cisterne de apa și oamenii satului, care, au îngenuncheat, pe câmp, în rugăciune… Azi noapte a plouat peste toată zona, inclusiv la noi în sat, cum nu a plouat toată primăvara. Nu e “de pe grupuri”. Mi-a zis bunica-mea la telefon acum 15 minute,” a scris Oana Soimulescu.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii