Sari la conținut
Prima pagină » ÎPS Teodosie: „Acceptăm mucenicia, dar nu închidem biserica!”

ÎPS Teodosie: „Acceptăm mucenicia, dar nu închidem biserica!”

ÎPS Teodosie a transmis un mesaj ferm autorităților la o emisiune tv, anume că nu va accepta ce s-a întâmplat cu bisericile în anul trecut, în perioada Paștilor.

„În caz de o nouă restricție, nu poate fi restricționată biserica. OSCE a arătat abuzurile pe care le-au făcut autoritățile în România, cele mai aspre restricții, după ce au criticat acest abuz. Nu poate fi închisă biserica decât printr-o lege organică, nu printr-un ordin al unor autorități temporare.

De aceea, nu se va închide Biserica nicidecum. Biserica înseamnă preoți și credincioși, doar slujitorii nu înseamnă Biserică… Credincioșii fac parte din biserică, este o discriminare totală dacă nu sunt primiți credincioșii să participe la sfintele slujbe.

Dacă și cei de la OSCE, care nu sunt cu religia, dar sunt cu libertatea, ne dau dreptate să venim în Biserică, să ne facem sărbătorile, le vom face! Am repetat asta și o mai spun, Bisericile nu se vor mai închide! Și nu trebuie să se închidă. Este dreptul nostru și al credincioșilor!

Nu au ce să facă. Și mascații dacă vin, au și ei o credință și au un respect față de semenii lor. Acum ne-am trezit. Pentru prima dată după criticile de la OSCE au fost chemate cultele să vorbească cu autoritățile”, a specificat părintele arhiepiscop Teodosie.

„De aceea, trebuie să fim dârji, dacă este perioadă de mucenicie ca în timpul împăraților romani persecutori, acceptăm mucenicia, dar nu închidem biserica!

Eu cred că vor face și alții un pas în față și chiar dacă nu vor face, conștiința de păstor îmi spune să mă expun eu dacă ceilalți nu o vor face și voi fi singur.

Mântuitorul Hristos s-a jertfit, dar ne-a chemat și pe noi la jertfă, păstorul trebuie să își apere oile sale cu prețul vieții sale. În fiecare zi trebuie să fim dispuși la sacrificiul suprem, orice creștin și orice slujitor. Pentru credință facem orice.” a încheiat ÎPS Teodosie.

În timpul izolrii, dar și în starea de alertă ulterioară, ÎPS Teodosie a fost o voce puternică pentru ținerea bisericilor deschise pentru credincioși și oficierea de slujbe religioase.

Într-o altă emisiune de radio, la Radio Sky, părintele arhiepiscop a spus:

„Se simte o acțiune concertată asupra bisericii, dar biserica va rămâne puternică. 63% dintre români au încredere în biserică, este puțin dar trebuie să mărim procentul, să îi aducem pe oameni mai aproape de Dumnezeu și de biserică.”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „ÎPS Teodosie: „Acceptăm mucenicia, dar nu închidem biserica!””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii