Sari la conținut
Prima pagină » IPS Teodosie a cerut deschiderea bisericilor de Înviere. „Numai bisericile sunt închise, celelalte instituții primesc câte unul, la distanță”

IPS Teodosie a cerut deschiderea bisericilor de Înviere. „Numai bisericile sunt închise, celelalte instituții primesc câte unul, la distanță”

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a solicitat ca statul să deschidă porțile bisericilor de Înviere, în condițiile în care biserica respectă normele în care funcționează celelalte instituții:

„Iată, numai bisericile sunt închise, celelalte instituții primesc câte unul la distanță, dar nu resping pe nimeni.

Nădăjduim să găsim înțelegere ca apropiindu-se cea mai de seamă sărbătoare, care ne dă tuturor lumină și viață, de la cei mai de sus la cei mai de jos, s-o avem cu lumina și cu Sfânta Împărtășanie și Sfânta Liturghie.

De-aceea, cum spune un sfânt părinte din secolul XX, Sfântul Ioan de Kronstadt: Nimic nu este mai valoros, mai sfânt și mai vrednic de dorit, decât să fii părtaș la Sfânta Liturghie.

Nădăjduim că vom fi îngăduiți și noi, mai ales că Biserica este casa sufletelor noastre. Fără biserică sufletele se pustiesc, își pierd frumusețea lor, pentru că în Biserică este Hristos care a venit să răscumpere viața și sufletele noastre.

Să ne rugăm cu toții și rugăciunea noastră va ajunge la Dumnezeu și Dumnezeu va îndupleca pe cei care ne-au silit să nu vă primim pe dvs, credincioșii, să ne dea voie să deschidem biserica, să păstrăm toate rânduielile medicale, să nu aducă cineva din afară, într-un mod mișelesc vreo boală dar știm că la Dumnezeu sunt toate cu putință și el ne va izbăvi și de boală și de orice greutate. Noi nădăjduim să avem voie să venim la Biserică și Sfânta Înviere s-o facem împreună cu credincioșii”.

În afara Bisericii Ortodoxe Române și a Bisericii Ortodoxe a Greciei, celelalte biserici ortodoxe desfășoară slujbele cu credincioși, respectând unele norme speciale.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

7 comentarii la „IPS Teodosie a cerut deschiderea bisericilor de Înviere. „Numai bisericile sunt închise, celelalte instituții primesc câte unul, la distanță””

  1. Alaltăieri, când am trecut pe Bd. Bălcescu, Biserica Catolică era deschisă și toate celelalte Biserici Ortodoxe la care am fost aveau lacătul pe poartă – nici măcar în curte nu se putea întra la vreuna.

  2. Abia a scăpat de o condamnare și deja a luat-o razna! Păi de ce nu le țineți și voi la fiecare in parte slujba de Înviere? Poate așa n-o să mai aveți timp să stați pe facebook! Încă nu s-au folosit donațiile voastre și deja vreți să le recuperați!

    1. Ce mizerabil esti !!!nu poti decide tu pentru cei ce vor lumina , Inviere ..se petrece impreuna si rai si buni ..nu decizi tu cine e vrednic , ci numai Dumnezeu !!

    2. Bai hang sau cine esti….. Să-ți vezi de treaba ta,lasa rautatea de o parte si macar acuma roagă-te ca doar Dumnezeu ne poate scăpa de virus… Nu a zis nimeni ca vrea să-și recupereze donatiile dar un idiot asta poate intelege….. Piețele sunt deschise, majoritatea sunt. Deschise cu respectare dr reguli, biserica de ce nu ar putea fi?acuma cand e mai multa nevoi3 de rugăciune se închide biserica…. LASA-TI SA SE FACA SLUJBA DE INVIERE!

  3. Intr-adevar,DOAR SI NUMAI bisericile s-au inchis in timp ce la supermarketuri,zi de zi,prioritatea 0 burta,trebuie satisfacuta.Acolo pui mana TOT TIMPUL pe ceva in timp ce in biserica doar stai in picioare(o putem face si cu 2 metri intre noi).
    \Doamne-ajuta pentru ca,desi mergeam ca hotul in ultima clipa,mi-e dor,mi-e dor tare de linistea si binele de-acolo.

  4. Trag nãdejde cã si anul acesta Biserica Românã va primi de la Ierusalim Lumina Sfîntã pe care o va înpãrti tuturor bisericilor si asa cum stãm la rînd la hipermarket la 1,5m distantã unii de altii asa vom lua de la o candelã sau o lumînare din bisericã Lumina Sfîntã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii