Sari la conținut
Prima pagină » IPS Pimen s-a împărtășit cu călugării de la mănăstirea Sfântul Ioan. Niciunul nu este infectat!

IPS Pimen s-a împărtășit cu călugării de la mănăstirea Sfântul Ioan. Niciunul nu este infectat!

Am primit o confirmare de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou din Suceava unde IPS Părinte Pimen s-a împărtășit în noaptea de Paști și în ziua de luni, când a fost depistat pozitiv, din același potir cu părinții călugări. Aceștia au fost în carantină datorită contactului cu părintele arhiepiscop care, precum știți, a fost transferat la Spitalul „Matei Balș” luni seara, în a doua zi de Paști, fiind infectat cu coronavirus.

Mesajul este următorul: „Vreau să aveți în vedere faptul ca ierarhul nostru IPS Pimen a slujit în noaptea de Paști precum și luni, alături de toți părinții de la mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou. Cu toții s-au împărtășit dintr-un potir, afară de unul singur, părintele diacon, care a facut paracliserie si s-a îngrijit de buna randuială a slujbei. Acum, după atât de multă vorbărie și indignare pe la televizor, au ajuns testele părinților și ale muncitorilor de la Sfântul Ioan. Din toti cei testați, unul singur a ieșit pozitiv, și acesta este tocmai părintele care NU s-a împărtășit din potirul ținut de ÎPS Pimen.

Aceasta a rânduit Dumnezeu pentru cei căldicei care se apropie de Sfântul Potir și de „infama linguriță” cu frica de contaminare cu viruși și pentru cei care nu vor să priceapă odată că este Sfântul Trup și Sfântul Sânge ale Domnului, izvorul vieții și a tot harul în acel potir.

Să luăm aminte!

Mesaj de la părinții slujitori la m-rea Sfântul Ioan cel Nou, Suceava.”

Reamintim și îndemnul primit de creștini din Bulgaria și Grecia de la Sfântul Nichifor cel Lepros, ca în timpul pandemiei creștinii să se roage , să se pregătească pentru Sfânta Împărtășanie și să se împărtășească.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

16 comentarii la „IPS Pimen s-a împărtășit cu călugării de la mănăstirea Sfântul Ioan. Niciunul nu este infectat!”

  1. Faptul ca toata lumea s-a impartasit cu aceeasi lingurita mi se pare o incalcare a tuturor recomandarilor si o punerere in pericol a celor din jur. Dat fiind gradul de trasnmitere, fieacare persoana poata deveni pacientul zero intr-o comunitate. Faptul ca virusul nu s-a transmis unor persoane nu mi se pare un lucru laudabil. Alt calugat l-a luat, cel mai probabil de la Pimen. Asta deja demonstreaza ca nimeni nu e mai presus. Il apreciez pe Pimen la nivel personal, dar cu totii suntem egali in fara acestei boli si vedem foarte bine ce se intampla daca nu respectam recomandarile specialistilor.

    1. Ciobanu Maria -simptomele apar in maximum 14 zile. Contaminarea / trensmiterea se produce in momentul „interferentei” cu virusul . Sau, dupa mintea ta, virusul „sta ascuns” 14 zile in corpul tau si iese ‘”la termen”?

      1. Dobre Virginia, există o categorie de oameni, din care faci parte, oameni care au doar certitudini (și nu e de bine). Dacă ai fi citit sau ascultat și altceva în afara poveștilor popilor poate ai fi avut o șansă să înțelegi cum funcționează detectarea virusului într-un organism sau ai fi avut măcar decența să îți ții gura (semn de inteligență). Nu mă obosesc să îți explic, ai avut timp și surse de informare suficiente și … degeaba.

    2. Dacă l-ai aprecia, nu ți-ai permite să-i spui „Pimen”. Oare sunteți de o seama? Asta în afara de altele. Cei care s-au împărtășit trăiesc în același spațiu oricum. Specialiștii tocmai au pregătit lagăr de carton supervizat de roboti. Voi chiar nu vedeți ca spitalele sunt goale? E un pic aglomerata Suceava, de ce nu ii transferam? Avem 2000 de paturi ATI, sau mai multe. Bolnavi, 250. Și nu creste numărul. Ni se arunca peste 10000 de infectați. De ce nu prezentam cifra scăzând cei vindecați?

  2. Jeguri de popi si toti prostii vostri de sustinatori retardati. De ce pastele masi s-a mai dus la spital cu elicopterul? Sa mearga la lins lingurita daca zeul lui tine in viata pe cine vrea el. Sictir BOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii