Sari la conținut
Prima pagină » ÎPS Ioan a oferit o casă pentru o familie cu 11 copii

ÎPS Ioan a oferit o casă pentru o familie cu 11 copii

În ajunul Sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, părintele mitropolit Ioan al Banatului a inaugurat o casă cumpărată în localitatea Sacoșul Turcesc pentru o familie cu 11 copii.

Părintele mitropolit s-a ocupat personal de găsirea casei pentru familia nevoiașă și iar fundația „Filantropia” și mai mulți credincioși din Banat au contribuit la achiziția ei.

„Familia care primește această donație locuia în Chevereșu Mare, în condiții insalubre, fără a avea utilități, fiind practic la mila consătenilor, tatăl copiilor lucrând cu ziua pentru câștigarea existenței”, a spus ÎPS Ioan, conform Basilica.

„De acum înainte părinții și copiii lor se vor bucura de o casă trainică, cu anexe și grădină și vor avea, în continuare, sprijinul Centrului eparhial și al parohiei Sacoșu Turcesc. De asemenea, copiii au posibilitatea de a frecventa cursurile Școlii gimnaziale din localitate”.

Mitropolitul Ioan le-a înmânat actul de donație al casei, oferindu-le totodată alimente pentru noua cămară și o icoană cu Maica Domnului.

Mai multe astfel de case din satele Banatului au fost reparate sau au fost donate unor familii nevoiașe, prin implicarea directă a ÎPS Ioan.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii