Sari la conținut
Prima pagină » Indonezia: patru țărani creștini au fost uciși, dintre care unul decapitat

Indonezia: patru țărani creștini au fost uciși, dintre care unul decapitat

Patru țărani creștini din Indonezia au fost uciși de extremiști islamiști marțea trecută. Bărbaţi înarmaţi au atacat casele acestora, unul dintre fermieri fiind decapitat.

Poliția a identificat atacatorii înarmați ca făcând parte din gruparea MIT, care în noiembrie anul trecut a incendiat un locaș de cult și cinci case din satul Lembantongoa. Atunci și-au pierdut viața alte patru persoane, una dintre victime arzând de vie într-una din case.

Indonezia este a patra cea mai populată țară din lume și cea mai populată țară de religie islamică: 87% din populație este musulmană și 10% din indonezieni sunt creștini, adică 24 de milioane de credincioși creștini. Țara este aproape în totalitate agricolă, 70% din populație având drept ocupație cultivarea pământului. Chiar dacă în general comunitățile se înțeleg bine, există și grupări extremiste.

În martie 2020 a avut loc un atac sinucigaş cu bombă lângă o catedrală din Makassar în care au fost rănite douăzeci de persoane. Atacatorii au fost opriți de un paznic al bisericii și atunci cuplul, bărbat și femeie, au detonat încărcătura explozivă.

Indonezia este destinație turistică, Bali fiind cea mai cunoscută insulă pentru turiștii români. Cel mai sângeros atac al extremiștilor islamiști s-a desfășurat chiar în Bali, în anul 2002, când în urma unor atacuri sinucigaşe au murit 202 persoane, majoritatea turişti străini.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Indonezia: patru țărani creștini au fost uciși, dintre care unul decapitat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii