India: 500 de pastori și 45.000 de oameni își doresc să devină ortodocși

India: 500 de pastori și 45.000 de oameni își doresc să devină ortodocși

|
05/01/2019
|
5 comentarii
|

Ortodoxia în India

La început de an vă prezentăm o evoluție interesantă legată de un grup mare din India, este vorba despre aproximativ 500 de pastori din India și aproximativ 45.000 de oameni, ce își doresc să devină creștini ortodocși.

Anul trecut, la invitația unui mic grup de pastori protestanți, părintele Athanasius Kone (Parohia ortodoxă Theotokos of Iviron, Hawai) împreună Ieromonahul Efrem de la Schitul Sfântului Nilusdin Kodiak, Alaska (Patriarhia Sârbă) au vizitat India pentru a le vorbi congregațiilor lor despre ortodoxie. Acestui mic grup de pastori s-au adăugat și alte comunități ce acum au cerut oficial să devină creștini ortodocși.

Este un eveniment frumos în istoria Bisericii Ortodoxe care își întărește astfel lucrarea misionară într-o țară cu 1,3 miliarde de suflete. În luna februarie o echipă va călători în India să continue construirea misiunii ortodoxe acolo.

Misiunea din India ridică o provocare: nu există multe texte în limba indiană, nu există preoți ortodocși sau creștini practicanți care să trăiască printre ei ca modele. Interesant este că multe case din India au camere mici dedicate rugăciunii iar aceste camere pot fi folosite ca mici capele ortodoxe. O veste bună este că un grup de pastori vor veni la Mănăstirea Sfânta Treime din Jordanville pentru a primi formare liturgică și ortodoxă.

Să ne rugăm pentru creștinii din India, comunitățile creștine de aici sunt greu încercate, adeseori fiind atacate de extremiști.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

5 comentarii la “India: 500 de pastori și 45.000 de oameni își doresc să devină ortodocși

 1. COSTIN Paraschiv says:

  Multi se pot schimba numai daca in acel STAT nu se fac represalii .Li se acorda liber arbitru fiecaruia .Ei cred in reincarnare ce nui normal a zice asa
  Eu mai comentez pe youtube cu acelasi nume sunt si acolo .

 2. Abe says:

  E o minciuna desinfirmativa
  Problema este sa contribui cu un dollar la acesta minciuna

 3. Maria says:

  E imbucurator faptul, dar aceasta trebuie sa se intample, e semnul sfarsitului lumii. Scris este: Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea, spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul.

  • Maria says:

   Si Hristor a zis: Cand se va propovadui Evanghela de la o margine a pamantului pana la cealalta margine a pamantului, atunci sa stiti ca aproape este sfarsitul.

Leave a Reply

%d bloggers like this: