Sari la conținut
Prima pagină » Închisoarea Kufstein, un loc sfânt pentru români

Închisoarea Kufstein, un loc sfânt pentru români

Nu departe de Innsbruck se afla un loc sfânt pentru români.

Este vorba despre închisoarea Kufstein. O aripa a fortăreței era dedicată românilor din Transilvania, închiși pentru curajul de a cere recunoaștere credinței și sângelui lor în imperiu.

Preotul Ioan din satul Galeş a fost închis aici 24 de ani pentru credința sa. Țăranul Nicolae Oprea din Săliștea Sibiului (sau Sfântul Mucenic Oprea) a venit la Viena să ceară drepturi pentru credincioșii ortodocși. A murit aici după 34 de ani de închisoare. La fel părintele Moise din Sibiel, trecuți de biserica ortodoxă în rândul sfinților mărturisitori și martiri, pentru credința și răbdarea în fața durerii și a chinuitorilor.

Un alt mărturisitor, părintele Visarion, a apărat comunitățile creștin ortodoxe din Transilvania, întorcând zeci de sate ortodoxe către Biserica mamă.

Mii de oameni au venit să îl asculte la Lipova, Deva, Orăştie sau în Săliştea Sibiului. La 26 aprilie 1744, în drum spre Sibiu, a fost arestat de armata austriacă şi dus în închisoarea de la Kufstein. După un an de chinuri pentru credință, și-a dat sufletul în mâinile Mântuitorului.

În fiecare an aici se face un parastas pentru toți cei ce au pătimit pentru credință și binele comunității lor, în închisoarea din munții Kaiser.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Edi Dumitrache