Incendiu în Muntele Athos, la capul Arapis

Incendiu în Muntele Athos, la capul Arapis

|
13/06/2020
|
1 comentariu
|

Ieri s-a declanșat un incendiu pe Muntele Athos, la capul Arapis.

Cea mai apropiată mănăstire este mănăstirea sârbească Hilandar și arsanaua (portul) ei. Incendiul a izbucnit într-o zonă împădurită și este departe deocamdată de mănăstire.

La fața locului sunt peste 23 de vehicule cu 78 de pompieri și erau așteptate alte ajutoare. Au sosit de la Salonic, de asemenea, trei aeronave speciale pentru stingerea incendiilor și un elicopter.

Capul Arapis este o zonă mai puțin cunoscută a muntelui Athos, aflată pe coasta vestică, între localitatea Ierissos și mănăstirea Hilandar. În dreptul capului există două mici insule, Aramis și Stilaria, ultima având un mic far pe ea.

Aici a fost localizat un oraș antic numit Archaia Ereinia, pe unele hărți apărând ca Dion. În zona incendiului există ruinele unei vechi biserici medievale și două capele, una dedicată Sfântului Eftimie și una cu hramul Sfântul Nicolae.

Sperăm ca incendiul să nu se extindă iar aceste capele să nu fie afectate.

Doamne ajută!

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Un comentariu la “Incendiu în Muntele Athos, la capul Arapis

  1. leon says:

    Au apărut dronele din Australia și pe sfintul munte !!!

Leave a Reply

%d bloggers like this: