Sari la conținut
Prima pagină » Pr Teodor: „În pandemii creștinii au fost mărturisitori, fără teamă!”

Pr Teodor: „În pandemii creștinii au fost mărturisitori, fără teamă!”

În secolul al III-lea a existat o pandemie care a cuprins Italia, Africa și imperiul roman de vest. Unii cercetători cred că a fost virusul Ebola. La vârful plăgii, mureau mai mult de 5000 de oameni în fiecare zi în Roma. Unele orașe și-au pierdut populația cu mai mult de 60 la sută.

În timpul pandemiei, oamenii au intrat în panică. Mulți oameni și-au abandonat bolnavii în crăpături sau șanțuri și i-au lăsat pe morți neîngropați. Oamenii au fugit din zonele unde era boală și au abandonat persoanele în vârstă, bolnavii și persoanele cu dizabilități.

Dar a existat o clasă de oameni care a refuzat să intre în panică.Creștinii în timp de pandemie, în loc să părăsească orașul, au rămas acolo cu un mare risc pentru ei înșiși. Au îngrijit săracii, bolnavii și bătrânii.

Ultimul împărat necreștin Iulian Apostatul, într-o scrisoare către un preot idolatru (păgân), a scris:

„Galileenii (creștinii), îi sprijină nu doar pe săracii lor, ci și pe ai noștri, toată lumea poate vedea că poporul nostru nu are ajutor de la noi ci de la creștini”.

Unii istorici au spus că putem urmări ascensiunea creștinismului la cele trei mari pandemii din secolele II, III și VI. Istoricii au spus că creștinismul a crescut pentru că oamenii au privit la incredibila mărturisire a creștinilor în perioadele de criză. În loc să se panicheze, au demonstrat credință și compasiune imensă.

Dacă ești credincios, aceasta este o oportunitate indispensabilă de a da mărturie, de a fi oameni de credință și compasiune. În loc să adunați și să stocați, dați cu generozitate. În loc să vă panicați, răspundeți cu înțelepciune. Este un moment pentru a demonstra o dragoste care este jertfă și o speranță pe care nicio boală nu o poate distruge.

Trebuie să avem discernământ, încât să fim leacul și nu sursa pandemiei.

Un text de preot Teodor Ciurariu

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii