Sari la conținut
Prima pagină » Judecătorii s-au „spălat pe mâini”: Procesul care ar fi redeschis bisericile de Înviere a fost respins

Judecătorii s-au „spălat pe mâini”: Procesul care ar fi redeschis bisericile de Înviere a fost respins

Curtea de Apel Iași a respins acțiunea formulată de magistratul Ioan Petrescu din Bacău. Acesta a atacat în instanță prevederile Ordonanței Militare nr. 1, cu privire la accesul creștinilor în biserici.

Sentința acestui proces era importantă pentru creștinii ortodocșii din România deoarece ar fi permis accesul acestora la biserică în noapte de Înviere.

Practic judecătorii au evitat un verdict ferm motivând prin „lipsa calității procesuale pasive a Ministrului Afacerilor Interne”.

Chiar dacă sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, litigiul se va judeca după Sfintele Paști.

Judecătorul Ioan Popescu, magistrat la Secția a II-a civilă din cadrul Curții de Apel Bacău, le-a cerut colegilor de la instanța similară din Iași să anuleze parțial Ordonanța Militare nr. 1, emisă în urmă cu câteva săptămâni, susținând importanța deosebită, în această perioadă, pentru toți creștinii, de a participa la slujbele pascale.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Judecătorii s-au „spălat pe mâini”: Procesul care ar fi redeschis bisericile de Înviere a fost respins”

  1. Pentru mine este de neînţeles soluţia pronunţată, dar poate am eu vreo neputinţă gravă. Totuşi, cum poate fi lipsit de calitate procesuală pasivă tocmai emitentul ordonanţei militare care a fost atacată!

    Apoi, în cauză sunt doi pârâţi: ministrul şi ministerul. Chiar dacă unul dintre pârâţi nu are calitate (ministrul), ce te faci cu al doilea? Care e soluţia pronunţată faţă de pârâtul MAI? Minuta nu spune nimic despre asta..

    În fine..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii