Grecia: Din 4 mai se deschid bisericile. În iunie este posibilă deschiderea Muntelui Athos

Grecia: Din 4 mai se deschid bisericile. În iunie este posibilă deschiderea Muntelui Athos

|
28/04/2020
|
0 comentarii
|

Grecia a anunțat că va relaxa măsurile de izolare de săptămâna viitoare. Astfel de luni, 4 mai, bisericle se deschid pentru rugăciune și închinare iar din 17 mai vor putea fi reluate slujbele religioase, în condiții de igienă specifice campaniei împotriva pandemiei.

Tot de luni grecii vor ieși din casă fără restricții privind declarațiile, măștile fiind obligatorii în magazine și în transportul public. Se deschid și micile magazine şi sunt permise grupurile de maxim 10 persoane.

Guvernul vrea să se revină la normalitate iar la sfârșitul lunii iunie să permită accesul în insule şi să deschidă granița pentru turism. În acest context devine mai mult ca probabilă deschiderea Muntelui Athos pentru pelerini.

Copiii se vor întoarce la școală pe 11 mai. Grecia a avut până acum 3.000 de cazuri de coronavirus.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: