Sari la conținut
Prima pagină » Germania deschide bisericile pe 4 mai. Gravitatea pandemiei este de două ori mai mare decât în România

Germania deschide bisericile pe 4 mai. Gravitatea pandemiei este de două ori mai mare decât în România

Germania deschide muzeele și bisericile începând de luni. Săptămâna aceasta au fost deschise micile magazine, respectând normele de distanțare socială.

Coeficientul de gravitate al pandemiei este de 79 (numărul de victime la 1 milion de locuitori), măsurat astăzi de Worldometers. În România coeficientul este de două ori mai mic, respectiv 38.

Și numărul de cazuri la 1 milion de locuitori este mult mai mare 1.946 în Germania raportat la 653 în România. Acesta însă poate fi afectat de numărul mai mare de teste efectuat în Germania.

Angela Merkel a declarat că trebuie lucrat în continuare pentru a reduce numărul de noi infecții dar curba de infecție este în scădere. Dacă vor apărea semne de agravare a ratei de infectare, se va reveni la condițiile de izolare.

Germania a trecut prin pandemie mai bine decât Statele Unite, Marea Britanie și Italia.

Firmele vor fi ajutate pentru a reveni la capacitatea de dinainte de criză, ajutor de stat votat fiind de 750 de miliarde de euro.

În magazine, în biserici sau în transportul public sunt obligatorii purtarea măștilor și distanțarea de 1,5 metri, norme ce rămân în vigoare până pe 10 mai.

În Germania trăiesc aproximativ un milion de români. Pe siteul mitropoliei ortodoxe române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord sunt trecute peste 130 de parohii (inclusiv în Luxemburg și Austria).

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii