Sari la conținut
Prima pagină » Gerard Depardieu a primit botezul creștin ortodox

Gerard Depardieu a primit botezul creștin ortodox

Actorul Gerard Depardieu a primit ieri, 4 septembrie, botezul creștin ortodox la Biserica Sfântul Alexandru Nevsky din Paris.

La slujba religioasă au participat aproximativ 30 de persoane din cercul de apropiați ai actorului. La ora 16:30 au sunat de la clopotele catedralei ortodoxe din arondismentul 8 din Paris, în momentul în care Gerard Depardieu a intrat în curtea bisericii. Biserica era ornată cu buchete impunătoare de flori. Părintele l-a primit îmbrăcat în veștmântul liturgic.

Slujba a început la scurt timp după sosirea actorului, care radia de bucurie și executa cu entuziasm indicațiile preotului.

Gerard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuți actori francezi, fiind prezent în distribuția a peste 70 de filme. Pentru rolul său din „Cyrano de Bergerac” a fost nominalizat la premiile BAFTA și Oscar.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

8 comentarii la „Gerard Depardieu a primit botezul creștin ortodox”

 1. Sper din toată inima ca s-a si pocăit înainte de botez, altfel botezul lui nu este decât o baie. „Iar Petru a zis către ei: Pocăiţi-vă şi să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, şi veţi primi darul Duhului Sfânt” Fapte 2:38

  1. De spovedit , nu! Pentru ca taina spovedaniei se aplică doar celor care s au spovedit, deci ulterior. Probabil, aici este vb de o alegere sinceră a actorului, de o pregătire în cadrul căreia, Duhul lucrează dinafară!

 2. Bună ziua,

  Nu a fost botezat conform rânduielii Bisericii. Ce s-a întâmplat în acea Biserică a fost o batjocură la adresa Tainei Botezului. Actorul a fost băgat cu capul în apă doar, nu a fost scufundat de trei ori așa cum este biblic și canonic.

  Botez vine din grecescul „baptizo” care înseamnă afundare. Termenul „baptizo” este folosit în Sf. Scriptură când este relatat episodul Botezului Domnului și în alte locuri unde se face referire la Botez. Domnul Iisus Hristos a fost botezat de către Sf. Ioan Botezătorul prin afundare.

  Canonul 50 al Sf. Apostoli:

  Episcopul sau preotul, care nu va face trei afundări ale Tainei într‑un botez rostind la fiecare afundare câte un nume al Sfintei Treimi, ci va afunda pruncul numai o dată spre închipuirea morţii Domnului, cum făceau ereticii eunomieni, să se caterisească. Căci Domnul n‑a zis: Să botezaţi în moartea Mea; ci: Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându‑i pe ei în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.

  Apreciez lucrare pe care o faceți la Averea Bisericii dar în articolul de față informația este greșită.

  Bucurii să aveți!

 3. Chiar dacă canonul 50 pedepsește pe clericii care botează cu o singură afundare este importantă mențiunea „trei afundări”, care indică cum se face Botezul canonic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii