Sari la conținut
Prima pagină » Furia împotriva Bisericii: leniniştii de ieri sunt bezbojnicii de azi

Furia împotriva Bisericii: leniniştii de ieri sunt bezbojnicii de azi

Ideile împotriva Bisericii vânturate prin presă de bezbojnicii de azi sunt preluate integral de la tătucul Uniunii Sovietice, Vladimir Ilici Lenin. Bezbojnicii care desfăşoară ofensiva actuală împotriva creştinismului urmează programul stabilit în urmă cu un secol. Haideţi să vedem ce spunea Lenin despre Biserică:

“Religia este opiu pentru popor, un fel de basamac spiritual în care robii capitalului îşi îneacă chipul lor omenesc, năzuinţele lor la o viaţă cât de puţin demnă de un om”

“Religia trebuie să fie declarată o chestiune particulară. Fiecare om trebuie să fie absolut liber de a împărtăţi orice religie sau de a nu recunoaşte nici o religie, adică să fie ateu, aşa cum şi este de obicei orice socialist”

“Noi cerem ca religia să fie o chestiune particulară faţă de stat, dar nu putem în nici un caz să socotim religia drept o chestiune particulară faţă de propriul nostru partid”

V.I. Lenin Socialismul şi religia. Opere complete, vol XII, Chişinău, Editura Cartea Moldovenească, 1971

Recunoaşteţi în zicerile lui Lenin faptele de presă ale bezbojnicilor de azi? Religia opiu pentru popor – în presa de azi “prostimea nespălată se înghesuie la moaşte”. Religia chestiune particulară – afişată pe toate gardurile de azi în ideea de a scoate creştinismul din viaţa publică. În acelaşi timp după cum zicea tovarăşul Lenin “nu putem să socotim religia drept o chestiune particulară faţă de partidul nostru” – aşa că toţi bezbojnicii sunt foarte pricepuţi în fineţuri teologice.

Lenin redivivus, doar că nimeni nu spune asta cu voce tare.

(Acest articol a apărut și pe blogul www.george-damian.ro)

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

2 comentarii la „Furia împotriva Bisericii: leniniştii de ieri sunt bezbojnicii de azi”

  1. Da, da, și tot Lenin este cel ce a spus și:
    „Eroarea care ne-a condus ani de ani a dispărut, prejudiciul adus de fanatism a dispărut, nu avem alt cult decât Libertatea și Rațiunea.”
    OUPS! Nu, nu Lenin a spus asta, dar sună ca și când le-ar fi spus el, nu?
    Sigur, asocierea dintre „bezbojnicii” de astăzi și Lenin este comodă și avantajoasă, dar de ce să nu recunoaștem că niciuna din ideile de mai sus nu vine din mintea lui Lenin, ci a fost exprimată și, mai ales, pusă în practică, încă din timpul Revoluției Franceze. Și-atunci, care-i problema cu Lenin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *