Sari la conținut
Prima pagină » Actorul Brad Pitt se întoarce dinspre ateism spre creștinism

Actorul Brad Pitt se întoarce dinspre ateism spre creștinism

De-a lungul anilor Brad Pitt s-a caracterizat în mai multe interviuri ca fiind un ateu din punct de vedere al credinței religioase. Dar divorțul dureros cu Angelina Jolie și luptele sale cu dependența de alcool l-au dus la căutarea lui Dumnezeu.

Pitt își amintește că imediat după divorț a dormit săptămâni pe podeaua unui prieten deoarece nu mai suporta tristețea de a fi singur în fosta casă a familiei. În acele momente a simțit cum în inima sa s-a deschis ceva.

În copilărie actorul a crescut într-o casă creștină dar a perceput credința ca pe o listă de reguli, nu a simțit o relație personală cu Hristos.

„Nu am înțeles niciodată cum să crești în creștinism – „nu fac asta”, „nu fac asta” – este vorba doar de „nu””, mărturisea el. Odată cu trecerea anilor credința sa a dispărut cu totul. „Am mai încercat câteva lucruri spirituale, dar nu m-am simțit în regulă.”

De aceea el se caracteriza adeseori ca ateu când era întrebat. Acum însă crede că era vorba mai degrabă de conformarea la standardele lumii.

„Atunci m-am numit ateu o vreme, doar un fel de rebel. Nu am fost chiar ”, a spus el. „Dar m-am etichetat așa ceva timp.”

Dar toate cele întâmplate în ultimii ani în viața sa l-au schimbat și apropiat de credință.

Recent, Brad Pitt a fost văzut la o slujbă duminicală cu Kanye West , un cunoscut rapper american care declara în octombrie: „Când am slujit mai mulți idoli, ei m-au scufundat în nebunie: zeul egoismului, cel al banilor, idolul mândriei sau al faimei… Acum îl iubesc pe Iisus Hristos. Iubesc creștinismul!”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *