Sari la conținut
Prima pagină » Filmul „God`s Not Dead”

Filmul „God`s Not Dead”

Acesta este numele unui film de succes american, realizat în 2014, care abordează o temă sensibilă: persecuția tinerilor creștini în multe universități din Statele Unite ce s-au transformat în adevărate „fabrici ateiste”.

Filmul merită urmărit, este un bun punct de plecare pentru discuția cu adolescenții noștri, legat de aparentul conflict dintre credință și știință.

Mi-a atras atenția în mod deosebit discursul tânărului student Josh Wheaton, care își apără credința în disputa sa cu profesorul de filosofie Jeffrey Radisson. Redau un fragment mai jos:

„Majoritatea cosmologilor sunt de acord acum cã universul a început acum aproximativ 13.7 miliarde de ani dintr-un eveniment numit Big Bang. Fizicianul ateist Steven Weinberg, laureat al premiului Nobel, descrie Big-Bangul ca o explozie: în 3 minute, 98% din materia care existã sau va exista, a fost produsã. A apãrut universul.

Dar pentru 2,500 de ani, majoritatea oamenilor de știință au fost de acord cu ideea lui Aristotel care aducea în discuție un univers în echilibru, un univers care a existat dintotdeauna fãrã început și fãrã sfârșit, idee cu care Biblia nu este de acord.

În 1920, astronomul belgian Georges Lematre a spus cã întregul univers a început sã existe într-o miime de miliarde de secunde, din nimic, într-o explozie inimaginabilã de luminã.

Cu alte cuvinte, originea universului este exact așa cum este de așteptat
dupã ce citești Geneza, iar pentru 2,500 de ani, Biblia a avut dreptate
iar știința a greșit.

Genezã 1:3, „Sã fie luminã.”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Filmul „God`s Not Dead””

  1. Titlul filmului „God’s not dead” nu poate fi tradus în românește ? Sau e cerință/obligatoriu ca cititorii acestui site să cunoască limba engleză ? Sau nu vă adresați românilor din țară ci numai celor din diaspora ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *