Sari la conținut
Prima pagină » „Familia trebuie apărată de elementele de disoluție ce sunt cultivate în prezent în societate!”

„Familia trebuie apărată de elementele de disoluție ce sunt cultivate în prezent în societate!”

 

Interviu acordat în data de 23 ianuarie 2016 jurnalistului Mihai Boeru – ziarul „Gândul” de către Eduard Dumitrache, membru în comitetul executiv al „Coaliției pentru familie”.

  

Mihai Boeru: Considerați un succes rezultatul de până acum al demersului dumneavoastră?

Eduard Dumitrache: Din punct de vedere al entuziasmului și sinergiei realizate la nivelul societății civile putem spune că Inițiativa pentru Familie este un succes. Până în acest moment, la două luni de la debutul campaniei, s-au strâns 900.000 de semnături și există comitete locale în toate județele țării. Din punct de vedere al numărului de semnături poate părea că demersul civic și-a îndeplinit ținta. Procedura ce reglementează în România o inițiativă civică este deosebit de complexă, cu multe chichițe legislative, făcută parcă să împiedice finalizarea ei cu succes. De aceea am abordat un algoritm în cascadă, cu pași mărunți, astfel încât dacă în unele județe campania este avansată, în altele abia debutează. Am primit astăzi informația că în Iași s-a depășit numărul de 100.000 de semnături.

Mihai Boeru: Când ați decis să depuneți în Parlament lista de semnături?

Eduard Dumitrache: Nu există un termen fixat, de exemplu campania în București a debutat în această lună și prima fază a strângerii de semnături se va finaliza undeva la începutul lunii martie. Va urma etapa de validare la cele șase primării de sector care nu știm cât de greu va decurge. De asemenea dorim să realizăm concomitent o campanie stradală cu ajutorul voluntarilor ce s-au înscris în număr foarte mare pe site-ul Coaliției și sperăm că vremea va ține cu noi. În Suceava și Botoșani validarea se apropie de sfârșit și ne bucurăm că această etapă s-a realizat mai rapid decât prevăzusem. Probabil la sfârșitul lunii martie vom putea evalua situația la nivel național și avansa o dată pentru depunerea dosarelor la Parlament.

Mihai Boeru: Aveți deja un număr de semnături suficient pentru a-l prezenta Parlamentului. De ce ați ales să continuați demersul?

Eduard Dumitrache: Toți cei ce doresc să își exprime atașamentul față de această initiativa trebuie să aibă ocazia să o facă. Ne dorim ca toate aceste semnături strânse să fie o aducere în prim plan a valorilor familiei, un semnal al voinței populare, de atașament la aceste valori identitare naționale și universale. Avem în acest sens liste cu semnături strânse chiar și de la cetățenii din Republica Moldova ce posedă cetățenie română, nu știm ce vom face cu ele, la ce primărie să le depunem aceștia neavând un domicliu fix. Nu am putut să îi refuzăm. Sperăm ca autoritățile să găsească o modalitate de validare a acestora.

Mihai Boeru: Ați afirmat că familia trebuie apărată. De cine?


Eduard Dumitrache: Familia trebuie apărată de propria noastră ignoranță.  Campania Coaliției nu vizează doar clarificarea definiției familiei în Constituția României. Solicităm de asemenea un pachet de politici publice care să sprijine concret familia şi să vină în special în ajutorul tinerilor ce doresc să își întemeieze o familie și să devină părinți. În momentul de față o familie la 20-25 de ani se confruntă cu probleme imposibil de rezolvat fără ajutorul susținut al părinților. Ori aceasta este cea mai bună vârstă din toate punctele de vedere pentru a întemeia o familie și a avea copii. Un asemenea program ar putea fi motorul redresării demografice în România.

Evident reglementarea propusă de Coaliția pentru familie apără identitatea, valorile, principiile după care a funcționat și sperăm că va funcționa în continuare societatea românească. Familia trebuie apărată de elementele de disoluție ce sunt cultivate în prezent în societate. Sexualizarea excesivă a mediului social, cu implicații si la copiii de vârste foarte mici, lipsa unor politici de încurajare a constituirii familiei, a dezvoltării ei, a nașterii și creșterii copiilor. Dizolvarea familiei prin aparenta deschidere către minoritățile sexuale, poligamie etc. De fapt pretinsa lărgire a familiei prin accesul minorităților sexuale înseamnă modificarea integrală a noțiunii de familie și desființarea ideii de familie așa cum a fost înțeleasă ea din cele mai vechi timpuri. Iniţiativa nu este în contratimp cu evoluţiile europene ci dimpotrivă, mai multe țări au consacrat constituţional familia ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie. În fapt inițiativa noastră civică crează necesitatea obiectivă a unui referendum în care întreg poporul român, titularul suveranităţii, să se pronunţe democratic asupra unei chestiuni ce afectează identitatea noastră colectivă.

 

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii