Sari la conținut
Prima pagină » „Eu, ca musulman, susțin total Biserica Ortodoxă Română!”

„Eu, ca musulman, susțin total Biserica Ortodoxă Română!”

Fattah Tano este student în anul IV al Facultății de Drept din Iaşi. În contextul în care Statul a pus și pune presiune pe rânduielile și așezarea Bisericii Ortodoxe, acesta a devenit un avocat al bisericii, argumentând punctual rolul ortodoxiei în istoria României. O intervenție extraordinară și neașteptată având în vedere faptul că Fattah Tano este musulman. O atitudine pe care nu o regăsim din păcate la mulți dintre politicieni și intelectuali români ce se consideră creștini.

Redăm textul integral mai jos

„Eu sunt musulman și cu toate astea nu înțeleg cum își permite statul să dea dictate și ordine și să impună controlul și cenzura ritualurilor bisericești. Tot seculariștii, într-un alt moment hidos al istoriei, respectiv Revoluția Franceză, au impus secularismul pe care generația naivilor de la 1848 l-a dus mai departe și implementat de multe ori prin mijloace vecine cu subversiunea. Tot ei, seculariștii, au cerut separarea Bisericii de stat și acum tot ei cer supunere oarbă a Bisericii față de stat – un act de necinste birocratică, de ipocrizie irațională (ca orice marxism de altfel, pt că genetica acestor măsuri și atitudini guvernamentale dictatoriale este una profund marxistă).

Cum sa urli „separarea bisericii de stat”, dar după aia să ceri Bisericii să joace dansul cazon? În cazarma care devine societatea noastră, Biserica nu poate fi înregimentată, nu e moral.

Cum sa impui secularismul și după tot tu să îi ceri Bisericii să se înroleze în ceea va deveni societatea penitenciară a lumii de mâine?

Eu, ca musulman, susțin total Biserica Ortodoxă Română: este o instituție fundamentală pentru sufletul acestui neam. Este un depozitar de cultură, tradiție și valori identitare profunde ale neamului, cu un rol absolut fabulos în supraviețuirea și perpetuarea culturii noastre și a limbii române precum și pentru înfăptuirea idealului național de acum un secol, respectiv Unirea.

Cine atacă Biserica Ortodoxă este ca și cum și-ar scoate propriul sânge din vene și propriul suflet și l-ar arunca la câini ca să fie ros pe o margine fetidă de stradă în ceea ce va fi Europa de mâine – a națiunilor fără identitate, fără steaguri, fără cultură, fără inimă, fără suflet”.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii