Egipt: Un creștin ce a ridicat singura biserică din oraș a fost ucis

Egipt: Un creștin ce a ridicat singura biserică din oraș a fost ucis

|
21/04/2021
|
3 comentarii
|

Nabil Habashy Salama a construit singura biserică din Bir Al Abd, un oraș din nordul Sinaiului. În vârstă de 62 de ani, acesta a fost răpit de ISIS în urmă cu mai multe luni iar în urmă cu câteva zile a fost anunțată uciderea sa.

Într-un material video anterior difuzat de ISIS, Habashy spunea că este ținut captiv în provincia Sinai de 3 luni și 11 zile. El mărturisea că a contribuit la construirea Bisericii Fecioarei Maria din Bir El-Abd și că i s-a spus că este posibil să fie executat deoarece biserica cooperează cu armata în campania împotriva ISIS.

După lansarea videoclipului, fiica lui Habashy, Marina Nabil, a scris pe Facebook “Îmi va fi dor de tine, tatăl meu. Ne-ai făcut mândri în timpul vieții tale cu virtuțile tale și în martiriul tău cu credința ta puternică”.

Creștinii reprezintă 15% din populația Egiptului de peste 100 de milioane de suflete. Potrivit comunității creștine din Egipt, Habashy a fost ținut captiv de milițiile teroriste timp de peste cinci luni. Rapoartele susțin că a fost torturat brutal în acest timp.

Videoclipul de 13 minute, lansat sâmbătă târziu, arată că Habashya fost împușcat de la distanță de unul dintre cei trei oameni înarmați.

Într-un mesaj către „toți cruciații din lume”, militanții au spus „Pe măsură ce ucizi, vei fi ucis și, pe măsură ce vei captura, vei fi capturat”.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

3 comentarii la “Egipt: Un creștin ce a ridicat singura biserică din oraș a fost ucis

  1. Hristos sa’i primeasca marturisirea!
    Vrednic este!

  2. Elena says:

    Un nou Sfânt mucenic ,
    rugător pentru noi în Împărăția lui Dumnezeu!

Leave a Reply

%d bloggers like this: