Sari la conținut
Prima pagină » Ecaterina Dima: „Ați avut încredere că o să mă fac bine, vă mulțumesc!”

Ecaterina Dima: „Ați avut încredere că o să mă fac bine, vă mulțumesc!”

„Pentru toți cei care ați fost în ultimele luni alături de noi, pentru cei care ați plâns alături de noi, care ne-ați sprijinit în toate felurile, pentru dumneavoastră toți am acum un mesaj. Iată mesajul!” a transmis părintele Nicolae Dima din clinica de recuperare, unde o însoțește pe Ecaterina.

Mesajul a fost transmis chiar de Ecaterina care a mulțumit: „Vă mulțumesc tuturor celor care ați că o să mă fac bine!”

Părintele Dima a continuat , vorbind despe situația din prezent: „Ea este noua Ecaterina, zic noua Ecaterina pentru că Ecaterina este ca și cum s-ar fi născut a doua oară! Și nu zic aceasta așa, la întâmplare… Am stat împreună cu Cătălina, soția mea, și ne-am gândit: e clar că Dumnezeu a făcut cu noi un miracol! A făcut cu Ecaterina un miracol, a născut-o din nou, i-a dat o nouă viață și pe noi ne-a pus în fața acestui fapt cu care trebuie să trăim de acum înainte. Cum va arăta viața Ecaterinei de acum înainte? Dumnezeu știe, în mâna Lui suntem! Și avem încredere în El, cum am avut și până acum și cum avem încredere în fiecre zi.

În fiecare zi, dimineața, ne trezim, ne uităm la Ecaterina și zicem : Mulțumesc, Doamne! Mulțumesc, Doamne, pentru miracolul pe care ni-l pui în față!

Cum este Ecaterina, ne-ați întrebat mulți: Ecaterina este bine și are mult bine în față. Adică mai are foarte mult de parcurs , de recuperat , la partea de mobilitate, la partea de memorie de scurtă durată, pentru că acolo sunt niște forme de autoprotecție a creierului care preferă să uite niște lucruri ce sunt dureroase din trecutul care tocmai s-a încheiat, din trecutul apropiat.

În schimb, din memoria de lungă durată, Ecaterina nu are niciun fel de probleme și îi uimește pe toți cu cunoștințele ei de limba engleză și de muzică. Mai avem foarte mult de lucrat pe partea de mobilitate a mâinilor, de mobilitate a picioarelor. Dar în ultimele zile, pentru că are o dorință foarte mare să meargă, Ecaterina aproape că sare din scaunul cu rotile! Mă roagă să o ajut să iasă din scaun și să se țină pe propriile ei picioaere… Și o iau în brațe și stă pe picioare, așa, cât este ea de înaltă, aproape cât mine, și după un timp, când ea obosește, eu o las înapoi pe scaun sau jos, pe pat, și ea serelaxează… Și facem asta de multe ori pe zi.

„Ecaterina este implicată total în acest procces de re-naștere, de re-acomodare la lumea reală”

Medicația se reduce, săptămânal se mai scoare câte un medicament sau se mai reduce din dozaj. Asta pentru că principiul clinicii de aici de lângă Dresda este cât mai puține medicamente, până la dispariția completă a medicației pentru pacient. Și dispariția completă a medicamentelor înseamnă recuperare, înseamnă viață normală, viață autonomă.

Zilele noastre sunt în continuare foarte pline pentru că nouă ni s-a lăsat practic toată îngrijirea Ecaterinei, respectiv partea de igienă o facem noi, apoi hrănirea, i s-a scos între timp sonda nazo-gastrică .Acesta a fost până acum unul dintre motivele pentru care nu v-am arătat-o pe Ecaterina… Cu sonda aceea pe față nu este deloc simpatic. Dar dincolo de partea estetică, sonda nazogastrică era o situație de urgență. De îndată ce Ecaterina a putut să mestece și să înghită i s-a dat mâncare solidă, din ce în ce mai multă,pentru că are nevoie de foarte multe calorii, pentru că în felul acesta se hrănește creierul și este ajutat să se redreseze, să se pună pe picioare.

Partea de hidratare tot la noi este, tot noi îi dăm medicamentele care nu mai sunt introduse prin sondă, Ecaterina trebuie să le înghită. Și își face curaj, încetul cu încetul, să le înghită…

Una peste alta suntem în plin proces care ne implică și pe noi, ca părinți, și o implică și pe ea, ca pacient. Este extraordinar de ascultătoare, foarte respectuoasă cu toată lumea și toți terapeuții pleacă din salonul nostru zâmbind.

A distrat-o foarte mult pe doctorița noastră căreia i-a tot repetat timp de câteva zile „Take My Tube Away” („Duceți-mi tubul cât mai departe”) pe o melodie celebră de acum vreo 25 de ani și în felul acesta nu a avut încotro doctorița, a trebuit să cedeze…

Ecaterina este implicată total în acest procces de re-naștere, de re-acomodare la lumea reală. Ne rugăm împreună seara, vă suntem absolut recunoscători tuturor celor dintre dumneavoastră care ne-ați sprijinit, tuturor celor care ați acordat atenție situației noastre, tuturor celor care ați ridicat un gând câtre Dumnezeu!

Promitem să revenim cu vești bune, nu îmi imaginez că pot fi altfel veștile decât bune… De ce? Avem credință în Dumnezeu, Dumnezeu ne poartă pe un drum pe care nu noi îl controlăm, noi nu facem nimic… Dumnezeu știe pe unde ne poartă și unde ne duce. Așa că destinația nu poate fi decât bună! Mulțumim Doamne pentru toate!” a încheiat părintele, cu emoție în glas.

Ne bucurăm de veștile bune, ne întărim în credința noastră de părinți, de creștini, ne alăturăm cu gânduri bune pentru Ecaterina! Doamne ajută!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

6 comentarii la „Ecaterina Dima: „Ați avut încredere că o să mă fac bine, vă mulțumesc!””

 1. Am trăit o experiență asemănătoare în urma cu 24 de ani. Copilul meu, de 9 luni, a facut AVC și a paralizat pe părea stânga. Viața noastră s-a schimbat în câteva secunde. Toate visele mi s-au năruit.
  Dar, Dumnezeu ne-a trimis în cale oameni de mare valoare care ne-au ajutat. Peste cateva zile baiatul meu va implini 25 de ani si nu sunt vrednica sa multumesc indeajuns lui Dumnezeu, Sfantei Fecioare Maria, Sfinților Pantelimon, Nectarie, Ioan Rusu și tuturor celor care ne-au susținut.
  Ne rugam pentru Ecaterina si suntem siguri ca va fi exact asa cum a planuit Dumnezeu.
  Doamne ajuta-ne!

 2. Bunuțul Dumnezeu să vă aibă în paza Lui, să vă binecuvânteze,să vă întărească în putere și răbdare și să o izbăvească pe Ecaterina de toată boala și de tot răul. Amin Ne rugăm pentru voi.

 3. Sunt în rugăciune cu dv părinte ptr Ecaterina.Mă rog la bunul D-zeu să vă întărească și să treceți peste această durere și multă sănătate Ecaterinei să se facă bine să vă bucurați împreună cu ea mulți ani de acum înainte. Doamne ajută !
  🙏🙏🙏

 4. Pingback: „Ecaterina este ca și cum s-ar fi născut a doua oară” - Averea Bisericii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii