Sari la conținut
Prima pagină » După unele provocări, pelerinii din Ucraina au ajuns aseară la mănăstirea Poceaev cântând „Hristos a înviat!”

După unele provocări, pelerinii din Ucraina au ajuns aseară la mănăstirea Poceaev cântând „Hristos a înviat!”

Pelerinii din Ucraina au ajuns aseară la mănăstirea Poceaev, intrând bucuroși în mănăstire, cântând într-un singur glas „Hristos a înviat!”, după ce au petrecut noaptea pe străzi și câmpuri, în ploaie sau arșiță, după șapte zile de mers pe jos. Pe parcurs au fost și unele probleme, în regiunea Ternopil poliția oprind procesiunea mai mult timp. Dar cu ajutorul Domnului  pelerinii au ajuns după mai bine de 260 de kilometri pe dealul de la Poceaev unde vor participa la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului pe 28 august.

Procesiunea a pornit de la mănăstirea Kameneț-Podolsky și timp de șapte zile pelerinii, mulți dintre ei în vârstă, preoți și credincioși, au cântat, s-au rugat, au purtat pe rând icoanele din bisericile lor. Pe drum pelerinajul a trecut prin sate și mulți dintre oameni au ieșit în drum pentru a lua binecuvântare și pentru ca icoanele mari purtate spre Poceaev să treacă pe deasupra lor.

Au exitat și unele provocări dar întotdeauna răspunsul pelerinilor a fost cântarea „Hristos a înviat!”. Drumul pe jos spre mănăstirea Poceaev are tradiție dar pandemia și apoi războiul au pus sub semnul întrebării desfășurarea lui. Chiar dacă nu a existat o inițiativă oficială, oamenii s-au strâns la mănăstirea Kameneț în acest an, locul de unde pornea pelerinajul.

Anul acesta pelerinii s-au rugat în mod deosebit pentru pace și încetarea războiului, participând în număr aproximativ de 4.000 de oameni față de 40.000 câți veneau în anii precedenți.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii