Sari la conținut
Prima pagină » După 3 stopuri ale inimii, pr Adrian a revenit în parohie. „Am înțeles cât de mult ne-a oferit Dumnezeu!”

După 3 stopuri ale inimii, pr Adrian a revenit în parohie. „Am înțeles cât de mult ne-a oferit Dumnezeu!”

Părintele Adrian Buimac, care a supraviețuit la sfârșitul lunii trecute după trei stopuri cardio-respiratorii, datorită intervenției medicilor dar și a unui „lanț de rugăciune” a credincioșilor de la Vaslui la Iași, a revenit în parohia Moara Grecilor participând la Sfânta Liturghie, chiar dacă trebuia să mai păstreze repausul. Pentru că încă nu are voie sã depunã mult efort, părintele a fost ajutat de un apropiat.

„E o bisericã pe care o iubesc foarte mult și îmi era dor de credincioșii noștri, de care mã simt atât de apropiat… Trebuia sã vin, mãcar asa putin, sã mã bucur împreunã cu ei de ziua Învierii Domnului, asa cum este duminica,” a spus preotul Adrian Buimac unui reporter de la ziarul Vremea Nouã

Oamenii veniți la slujbă au fost impresionați de prezența părintelui, sprijinit de un coleg, unii dintre ei fiind cu ochii în lacrimi. Preotul este cunoscut în comunitate pentru felul simplu și total în care și-a pus sufletul pe tavă, slujind oamenii cu onestitate și dăruire.

În duminica din 9 octombrie când s-a întâmplat totul, medicii de la Urgență Vaslui aveau un pronostic foarte rezervat. Părintele fusese adus la spitalul din Vaslui după două stopuri cardio-respiratorii. A fost atunci transportat de urgență spre Iași, dar preotului i s-a oprit pentru a treia oară inima. Oamenii să rugau și la Vaslui, și la Iași, și prin străduința medicilor de la Institutul din Iași inima părintelui a fost în cele din urmă stabilizată.

Părintele Adrian Buimac a mărturisit că în viața sa a întâlnit mai multe întâmplări minunate: „Îi sunt recunoscãtor lui Dumnezeu pentru minunea sau, mai bine zis, pentru încã o minune pe care a fãcut-o în viata mea, pentru cã sunt multe minuni despre care as putea vorbi, dar aceasta este ultima dintre ele. A venit așa, ca o cununã a tuturor celorlalte.”

Întrebat ce a învățat din ce s-a întâmplat părintele Adrian a răspuns: „Am învãtat sã îl iubesc pe Dumnezeu mai mult decât o fãceam pânã acum. Am învãtat sã-i mulțumesc lui Dumnezeu mai mult decât o făceam până acum. Am înțeles cât de mult ne-a oferit Dumnezeu pânã acum și cât de puțin am reușit să îi oferim noi din ceea ce am fãcut pânã acum în viață noastră.

Cred cã si de asta Dumnezeu ne-a dat zile: sã putem ca de acum înainte sã facem mai mult si sã trãim viața la o altã intensitate decât am fãcut-o pânã în prezent”, a încheiat părintele Adrian Buimac

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii