Sari la conținut
Prima pagină » „După săvârșirea Tainei Sfântului Botez, hemoragia s-a oprit și în scurt timp fetița a fost externată”

„După săvârșirea Tainei Sfântului Botez, hemoragia s-a oprit și în scurt timp fetița a fost externată”

Acum ceva ani, fiind medic rezident neonatolog, într-o gardă în terapie intensivă, a fost chemat preotul maternității Cuza Vodă din Iași, Dan Damaschin, să boteze urgent o fetiță născută prematur, care primise transfuzie de sânge și se lupta într-un incubator pentru viață. Medicii nu îi mai dădeau nici o șansă, avea din nou hemoragie, de aceea se gândiseră la botezul de urgență al copilei. După săvârșirea Tainei Sfântului Botez, fetița, încet, încet, a dat semne de mai bine. Hemoragia s-a oprit și nu s-a mai repetat, a început să mănânce, să ia în greutate, iar în scurt timp, a fost externată.

Un al doilea caz care mi-a fost scris în inimă, a fost cel al unei alte fetițe, a cărei naștere se declanșase extrem de devreme, undeva în jur de 20 săptămâni, dacă țin bine minte. Medicii i-au spus mamei, că, datorită vârstei mici de gestație și a greutății, copila nu va supraviețui decât 24 ore maxim, iar aceasta doar prin suport ventilator. Ca urmare, a fost sfătuită să accepte să i se evacueze sarcina, adică să i se practice avort terapeutic.

Mama a răspuns: “Voi naște copilul pentru a-l putea boteza!!! Apoi, cât va trăi, va trăi!” A murit, într-adevăr, dar botezat!

Iar în prezent, mai exact de o săptămână, îmi este dat să asist la o minune. Fetița prietenei mele a fost diagnosticată intra-uterin cu o anomalie genetică pentru care medicii i-au “recomandat” în mod repetat mamei, întrerupere de sarcină. A refuzat categoric, a născut, pentru a putea fi botezat copilul și iată că fetița, nu doar că a fost botezată, dar trăiește, se luptă pentru fiecare strop de viață. Iar medicii nu își pot explica…

Taina Sfântului Botez este dătătoare de viață!

Un text de dr Anca Larisa

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „„După săvârșirea Tainei Sfântului Botez, hemoragia s-a oprit și în scurt timp fetița a fost externată””

  1. copiii dupa ce sunt nascuti trebuiesc dusi la biserica sau daca nu se poate , atunci un om a lui Dumnezeu sa-l binecuvanteze pe Dumnezeu si sa spuna o rugaciune… daca sunt femei care si-au perdut copii fara al binecuvanta pe Dumnezeu sau au pierdurt sarcini, stati fara griji sau suparare, toti bebelusi care nu reusesc sa traiasca sunt in mainele lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii